Tykvové smaženky

Obtížnost

Čas přípravy

50min
Čas vaření
15min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1296 kalorií
2.0g cukrů
67.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitky, osolíme a zašleháme mouku až vznikne hustší těstíčko. V hlubším kastrolu rozpálíme olej. Špízy namočíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami s cibulkou a mlékem.

Tip k receptu

Můžeme použít také patison, cuketu, lilek.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chystam sa vyskušať

23. 02. 2016, 19:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.