Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tykvové smaženky

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1296 kalorií 2.0g cukrů 67.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitky, osolíme a zašleháme mouku až vznikne hustší těstíčko. V hlubším kastrolu rozpálíme olej. Špízy namočíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami s cibulkou a mlékem.

Bulb Tip k receptu

Můžeme použít také patison, cuketu, lilek.


Přidat na Pinterest
Ellis

02. 04. 2013, Recept navštíven: 957x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystam sa vyskušať

23. 02. 2016, 19:47

Přidat komentář

Facebook komentáře