Tykvové smaženky
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1296
kalorií
2.0g
cukrů
67.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitky, osolíme a zašleháme mouku až vznikne hustší těstíčko. V hlubším kastrolu rozpálíme olej. Špízy namočíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami s cibulkou a mlékem.
Tip k receptu
Můžeme použít také patison, cuketu, lilek.
Ellis02. 04. 2013
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.