Tykvové smaženky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
15min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1296 kalorií
2.0g cukrů
67.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitky, osolíme a zašleháme mouku až vznikne hustší těstíčko. V hlubším kastrolu rozpálíme olej. Špízy namočíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami s cibulkou a mlékem.

Tip k receptu

Můžeme použít také patison, cuketu, lilek.

přidejte na:
Ellis

02. 04. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chystam sa vyskušať

hanka 23. 02. 2016, 19:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lakavý recept

Svetlana 07. 10. 2019, 20:42

Přidat komentář