Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 49

Salát z chřestu

Salát z chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g chřestu, 3 vejce, šťáva z ½ citrónu, estragon (nebo jiné čerstvé koření), pepř, sůl

Chřest opláchněte a ulomte tuhé konce. Naplňte velký hrnec vodou a přidejte sůl. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní chřest. Vařte přibližně 6-8 minut. Poté vyjměte chřest a osušte na kuchyňské utěrce. Zahřejte pánev na střední teplotu a přidej...

Tykvové smaženky

Tykvové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tykve (cukety, lilku..), 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml mléka, olej na smažení, 1 svazek pažitky

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitk...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Banánové lívance se smetanou

Banánové lívance se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 300 ml plnotučného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřící prášek do pečiva, 4 vejce, 1 balení zakysaná smetana, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Zralé banány rozmačkáme nebo rozmixujeme. Smícháme se žloutky, mlékem, moukou, solí, kypřícím práškem a ušlehaným sněhem z bílků. Usmažíme je v lívanečníku na másle. Zakysanou smetanu promícháme s vanilkovým cukrem a na každý lívanec dáme po 1 lži...

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 500 ml plnotučného mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 kelímek zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme 1 lžičku cukru. V mlékovaru zahřejeme polovinu mléka a rozpustíme v něm za stálého míchání nalámanou čokoládu. Přidáme 2 lžičky cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k mléku s čokoládou a u...

Okurkový salát se sýrem feta

Okurkový salát se sýrem feta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce bílého octa, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/4 šálku sýru feta

V malé misce důkladně smíchejte plátky okurky, červené cibule, ocet, cukr a sůl. Přidejte nasekaný kopr a sýr feta a opět promíchejte. Salát podávejte vychlazený.

Thajské krůtí tortilly

Thajské krůtí tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtí pečeně, 250 g krémového sýru, 3 lžíce chilli omáčky, 4 velké tortilly, 2 srdíčka hlávkového salátu, 1 mango, sůl, pepř

Krémový sýr promíchejte s chilli omáčkou, osolte a opepřete ho. Tortilly potřete tímto krémem a postupně na ně pokládejte na nudličky nakrájený salát, mango, tenké plátky krůtí pečeně (můžete použít i dobrou krůtí šunku) a stočte je. Při servírová...

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 150 g zelených fazolek, 150 g brambor, smetana, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, olej, 1 cibule

Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme. Př...

Houby se sýrem

Houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnku hub, 1 cibule, 1 lžička sádla, 3 lžíce strouhaného sýru, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, 1 lžíce petrželové natě

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a za občasného míchání dusíme, až se tekutina odpaří. Pak houby posypeme sýrem a zvolna pečeme, až se sýr roztaví. Na talíři ozdobíme petrželkou...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g těstovin, 60 g lusků cukrového hrášku , 60 g vlašských ořechů, 60 g italské pancetty, šalotka, 30 g másla, stroužek prolisovaného česneku, 1,5 l kuřecího silného vývaru

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě „Al dente„, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme doz...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Česnekačka se smaženými brambory

Česnekačka se smaženými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 10 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 3 lžíce sádla na smažení, sůl, 800 ml vody

Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi na sádle je osmažíme do červena. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Do vařící vody dáme bujón, česnek a povaříme necelé 2 minuty. Dochutíme solí a majoránkou. Do talíře ...

Vločková polévka se špenátem

Vločková polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml vody, 750 ml plnotučného mléka, 250 ml jemných ovesných vloček, 100 g špenátového protlaku, 1-2 stroužky česneku, 2 kostky zeleninového bujónu, sůl, plátek másla

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Vločky přebereme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme je k varu a za stálého míchání je povaříme 5 minut. Přidáme bujóny, špenát a nastrouhaný česnek. Vaříme na mírném plameni pouze do rozpuštění špenátu a b...

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 160 g cukru krupice, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce pudinkového prášku, 250 g švestkových povidel, 1 balení čokoládové polevy

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g čerstvé brokolice , 10 g českého čerstvého másla, 1-2 l zeleninového vývaru z jarní zeleniny, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 česneku

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 ...

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g krůtích prsou, 1 lžička javorového sirupu, drcený pepř, sůl, 150 g brambor, 1 jarní cibulka, 100 ml bílého jogurtu

Očištěná krůtí prsíčka osolíme a opepříme. Maso vložíme na rozpálenou pánev a na olivovém oleji necháme mírně zatáhnout. Smícháme drcený pepř s javorovým sirupem a přelijeme jím krůtí prsíčka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut na ...

Kuřecí kousky s cibulí

Kuřecí kousky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Ďábelského koření, 2 špetky soli, 2 střední cibule, 1/4 lžičky Solamylu, 50 ml vody

Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. V oleji rozmícháme sůl a ďábelské koření. Vložíme do něj maso, promícháme a směs přendáme do nádoby s víčkem. Zakryté dáme do chladničky do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na...

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 vejcí, 100 ml mléka, kopřivy dle chuti, 250 g uzeného masa, 1 červená řepa, pepř, sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. V...

Koláč se švestkami v pudinku

Koláč se švestkami v pudinku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 vejce, 200 g cukru moučka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce vody, 1/2 balení kypřícího prášeku do pečiva, 250 g jemného tvarohu, 1/2 l polotučného mléka, 1 balení pudinkového prášeku, 3 žloutky, 300 g švestek

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Z másla, vejce, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva a vody vypracujeme hladké těsto. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyválíme. Žloutky utřeme se 100 g cuk...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Krůtí polévka s rajčátky

Krůtí polévka s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtích prsou, 1 menší cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička Mexického koření, 1/2 papriky (kapie) žluté, 8 malých rajčat , 3 brambory, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 lžička oregana

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání ho krátce opečeme. Přidáme gulášové a mexické koření, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Přikryté s kostkou Masox...

stránka: