Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 53

Brokolicové omelety

Brokolicové omelety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brokolice, 4 vejce, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce petrželové nati, 4 lžičky slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Brokolici rozebereme na menší růžičky a uvaříme je v osolené vodě. Okurku oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k ní uvařenou brokolici, vejce, osolíme a opepříme je a důkladně promícháme. Z hmoty usmažíme na pánvi na oleji 4 omelety. Podáváme s...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení jemného tvarohu, 1 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 250 g jahod

Listové těsto si rozdělíme na 2 díly. Z každého uděláme co nejtenčí plát. V misce smícháme tvaroh s vejcem a cukrem. Tuto náplň namažeme na každý plát a ještě posypeme na kousky nakrájenými jahodami. Zabalíme jako normální štrúdl, a pečeme cca na ...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 2 banány, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžička vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko a přidáme banány. Dle chuti přidáme zbytek ingrediencí a dobře rozmixujeme. (Kdo chce sladit bez kalorií použije několik lístků Stévie rebaudiany).

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

Ďábelská omáčka

Ďábelská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička pepře, 2 lžičky chilli, 1 lžička soli, 1 lžička cukru moučka, 4 lžíce jablečného octa, 2 žloutky, 2 cibule, 100 ml smetany

Cibule nastrouháme najemno. Můžeme vzít jednu červenou a jednu žlutou cibuli. Hořčici smícháme s octem, přidáme nastrouhaný křen, pepř, chilli koření, sůl, cukr a žloutky. Dále přidáme nastrouhanou cibuli a smetanu. Vše důkladně promícháme.

Sýrové koblížky

Sýrové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvrdého sýra, 30 g hladké mouky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 8 plátků chleba, špetka pepře, špetka muškátového oříšku, 100 ml bílého vína, 1 lžíce slivovice, 300 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme mouku, Rozkvedlané vejce, utřený česnek, muškátový oříšek, pepř, víno a slivovici a zpracujeme hladké těsto. Z chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 10 cm, na ně navršíme sýrovou hmotu a osmažíme po obou s...

Strouhaný smažený sýr

Strouhaný smažený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvrdého sýra, 4 vejce, 100 g strouhanky, 250 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme a poté v míse smícháme s vejci- nesolíme. Důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme 8 placiček. Každou placičku obalíme ve strouhance a necháme chvíli odležet v chladničce. Rozpálíme olej a placičky na něm osmažíme dozlatova z...

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 cibule, stroužek česneku, 15 dkg šunky, 2 balení taveného sýru, troška oregana, špetka bazalky, 1 grilovací klobása, 15 dkg tvrdého sýru, 1 hrst kukuřice, 2 konzervy sterilovaných rajčat

Na másle nebo oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku. Až bude zlatavá přihoďte k ní šunku, salám, nebo nějaký párek na který máte chuť, pokud nejste zastáncem párků, je možné udělat v kombinaci s mletým masem. Až se Vám bude zdát že je maso op...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Čerstvá domácí hořčice

Čerstvá domácí hořčice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořčičné semínko, 300 ml ocet, 3 lžíce cukr krupice

Nejprve si necháme projít varem ocet a necháme vychladnout. Hořčičná semínka umeleme na mlýnku na mák a mícháme s cukrem. Za stálého míchání do směsi přidáme trochu octa, jen tolik, aby vznikla hustá pasta. Dáme na hodinku do lednice a poté přilij...

Huspenina

Huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřová kolena, 2 vepřové jazyky, 2 vepřové nožičky, 3-4 bobkové listy, 3 nové koření, 8 kuliček pepře barevného, 1/2 cibule, 2 hrsti majoránky, špetka pepře

Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme....

Rizoto se šafránem

Rizoto se šafránem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 0,5 g šafránu, špetka barevného pepře , špetka chilli, špetka Vegety, 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi, cca 3 lžíce olivový olej

Nejdříve si klasickým způsobem uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme dvě kuřecí prsa, které jsme předtím nakrájeli na menší kostičky nebo nudličky. Přidáme všechna koření dle chuti kromě šafránu. Přidáme trochu směsi čers...

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g dýně, 50 g cukety, 2 listy šalvěje, rýže Arborio, 1 šalotka, zeleninový vývar, 20 g másla, parmezán, lanýžový olej, sůl, pepř

Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj. Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povaři...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

 Thajské kari s cuketou

Thajské kari s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 1 cibule, 4 lžička kari pasty, 4 dcl kokosového mléka, 1,5 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 4 lžíce rybí omáčky, 20 listů koriandru, 1 paprika (kapie), dle chuti špetka sůl, 2 dcl vody

Cuketu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, osolíme a opepříme – necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku opékáme. Podlijeme vodou (vývarem) a necháme ...

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 Hermelín, 250 g špenátu, 100 g slaniny, 1 konzerva žampionů, špetka muškátového květu, sůl, pepř, olivový olej

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků herme...

Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g pohankové mouky, 125 g hladké mouky, 3 vejce, 150 ml mléka, 100 ml jablečného octa, 250 ml vody, 50 ml olivového oleje

Ve větší míse smícháme obě mouky, přidáme vejce, mléko, jablečný ocet a vodu. Vyšleháme ručně hladké těsto a necháme chvíli odstát. Kvalitní pánev potřeme olejem a na něm opečeme z obou stran slabé palačinky. Podáváme buď na sladko nebo s pórkovo...

Placičky z vloček

Placičky z vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovesných vloček, 1 kostka zeleninového masoxu, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 150 ml slunečnicového oleje

V horké vodě rozpustíme kostku masoxu, vločky zalijeme a necháme nabobtnat nejlépe přes noc. Pak druhý den přidáme prolisovaný česnek, jedno vejce, zelenou pažitku, trochu osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Strouhanky dáme tolik, aby šly z...

Ibiškový čaj

Ibiškový čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 sáčků ibiškového čaje, 6 šálků studené vody, 2 šálky šťávy z granátových jablek

Čajové sáčky necháme ve vodě po dobu 6 hodin nebo přes noc v ledničce. Poté vymačkáme a vyjmeme čajové sáčky, přidáme šťávu z granátových jablek a promícháme.

stránka: