Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Banánová žemlovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1252 kalorií 1.0g cukrů 33.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

Bulb Tip k receptu

Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

11. 02. 2013, Recept navštíven: 1403x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Žemlovka je u nás vděčné jídlo, když zbyde dost rohlíků :) ovoce dáváme jakékoliv - nejraději čerstvé. Banány jsou v žemlovce moc dobré, ale není nad klasiku - jablka :)

15. 02. 2013, 21:32

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedna z dobrych žemlovek

13. 02. 2016, 13:41

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre aj s bananmi

21. 02. 2016, 12:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduco vyborna žemlovka

12. 03. 2016, 19:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chut bananov nemoze nic pokazit

20. 03. 2016, 22:05

Přidat komentář

Facebook komentáře