Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Banánová žemlovka

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1252 kalorií, 1.0g cukrů, 33.0g tuků, 50.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

Bulb Tip k receptu

Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).

Barbora Šumná

11. 02. 2013, Recept navštíven: 1159x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Banánová žemlovka

Banánová žemlovka

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je a...

Zobrazit všechny podobné recepty k Banánová žemlovka Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Žemlovka je u nás vděčné jídlo, když zbyde dost rohlíků :) ovoce dáváme jakékoliv - nejraději čerstvé. Banány jsou v žemlovce moc dobré, ale není nad klasiku - jablka :)

15. 02. 2013, 21:32

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedna z dobrych žemlovek

13. 02. 2016, 13:41

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre aj s bananmi

21. 02. 2016, 12:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduco vyborna žemlovka

12. 03. 2016, 19:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chut bananov nemoze nic pokazit

20. 03. 2016, 22:05

Přidat komentář

Facebook komentáře