Banánová žemlovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1252
kalorií
1.0g
cukrů
33.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.
Tip k receptu
Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).
Šéfredaktor11. 02. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 15. 02. 2013, 22:32
© 2024, Railsformers s.r.o.