Banánová žemlovka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1252 kalorií
1.0g cukrů
33.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

Tip k receptu

Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).

přidejte na:
Barbora Šumná

11. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Žemlovka je u nás vděčné jídlo, když zbyde dost rohlíků :) ovoce dáváme jakékoliv - nejraději čerstvé. Banány jsou v žemlovce moc dobré, ale není nad klasiku - jablka :)

15. 02. 2013, 21:32

Chybí obrázek
jedna z dobrych žemlovek

13. 02. 2016, 13:41

Chybí obrázek
dobre aj s bananmi

21. 02. 2016, 12:30

Chybí obrázek
jednoduco vyborna žemlovka

12. 03. 2016, 19:22

Chybí obrázek
chut bananov nemoze nic pokazit

20. 03. 2016, 22:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.