Dragounský guláš
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 20min
Čas vaření
1h 25min
Celkový čas
1dní 1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
2428
kalorií
0.0g
cukrů
77.0g
tuků
162.0g
bílkovin
Příprava
Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na menší kostky, osmahneme je, osolíme, opepříme, přidáme kmín a papriku. Přilijeme vývar z fazolí, promícháme a zvolna pod pokličkou dusíme. Podle potřeby mírně podléváme. Poté k téměř měkkému masu přidáme fazole a rajčatový protlak, promícháme a ještě chvilku povaříme. Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Evík08. 02. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.