Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 64

Sýrovobramborový koláč

Sýrovobramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 120 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 2 rajčata, 100 g eidamu, 100 g Nivy, 100 g uzeného sýra

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v osolené vodě uvařte do měkka. Slaninu nakrájejte na menší kostičky a spolu s nasekanou cibulí ji osmažte. Uvařené brambory rozšťouchejte, přidejte k nim slaninu s cibulí, vajíčka a hrubou mouku....

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Vajíčkové muchomůrky

Vajíčkové muchomůrky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 menší rajčata, 1 lžička majonézy nebo bílého jogurtu

Uvařená vejce oloupejte a širší část seřízněte tak, aby vajíčko stálo. Rajčata rozřízněte příčně napůl a spodní polovinu (tu bez stopky) vydlabejte. Rajčatový „klobouk“ nasaďte na vajíčkovou „nohu“, z majolky nebo bílého jogurtu vytvořte na klobou...

Myší sýr

Myší sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší slaná sušenka, 1 kousek sýra - trojúhelníček, 2 kolečka šunky - nebo jiného salámu, 1 oliva - na čumáček a oči, 1 proužek z jarní cibulky

Myšku připravte podle fotografie.

Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 mrkev, 1 celer, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce octa, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce bílého vína, 3 snítky tymiánu, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi ...

Hovězí kostky v houbách

Hovězí kostky v houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa , 1 hrst sušených hub, 2 lžičky houbového koření, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými houbami i s vodou. Přidáme bujon, pepř, houbové koření, hořčici a vrchovatou lžíci...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Párková pomazánka

Párková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g frankfurtských párků, 5 vajec, kousek taveného sýra se šunkou, 1 lžíce Dijonské hořčice, 3 sterilované okurky, 1 malé balení majonézy, troška pepře, špetka soli

Nejdříve si vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je ve studené vodě a potom je oloupeme. Do mísy nastrouháme vejce spolu se sýrem, párky a okurkami. Vmícháme hořčici, majonézu a osolíme a opepříme. Promícháme a potíráme na chléb.

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Vinná klobása s kapií

Vinná klobása s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg vinné klobásy, 1/2 cibule, 1/2 papriky (kapie), 2 lžíce kečupu, 2 plátky šunky, 2 plátky eidamu (Edam)

Vinnou klobásu svineme a dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme při 160°C 20 minut. Mezitím cibuli a kápii nakrájíme na drobno. Upečenou klobásu posypeme cibulí, paprikou, zakapeme kečupem a navrch položíme plátek šunky a eidamu a v trou...

Pěnová pomazánka

Pěnová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky žervé nebo lučiny, 1 menší cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, máslo, sůl dle potřeby, zelené bylinky na ozdobení

Žervé a hořčici utřeme do pěny, osolíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Plátky veky potřeme nejprve máslem a poté umíchanou pěnou. Nakonec posypeme drobně sekanou pažitkou.

Ovesný koláč

Ovesný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 1 sáček ovesných vloček, 1 balení rozinek, hroznový cukr nebo med dle chuti

Uvedené suroviny smícháme a necháme chvíli odstát. Potom hmotu vylijeme na mírně vymaštěný a moukou vysypaný pekáč. Uhladíme a pečeme zvolna 10 až 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Koláč můžeme vylepšit ovocem nebo tvarohovou pěnou.

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 100 ml medu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Necháme vychladnout a do omáčky naložíme omytá a osušená kuřecí stehýnka aspoň na 2 hodiny. Poté upečeme na grilu. Na grilu je pečeme 15 mi...

Křídla po italsku

Křídla po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křídel, 100 g oliv bez pecek, 2 citróny, 1 čerstvá feferonka, špetka soli, troška pepře, 100 ml olivového oleje

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a vložíme do mísy. Citrón oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme na křídla do mísy. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou feferonku a olivy. Mísu zakryjeme folií a necháme přes noc v chladničce odpočinout. Potom...

Moravská pomazánka

Moravská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého nebo gothajského salámu, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 balení malé majonézy, 4 vejce, 1 sklenka sterilovaného hrášku, troška pepře, špetka soli

Nejdřív si vejce uvaříme natvrdo, pak oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme nahrubo do mísy. Pak nastrouháme salám a přidáme jemně nakrájenou cibuli a nakrájené okurky. Hrášek necháme okapat a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme. Na...

Srbské řízky

Srbské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2-3 rajčata, 2 papriky (kapie), 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce rostlinného oleje

Maso naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme. Na trošce oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, plátky rajčat a rajčatový protlak. Zvolna dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Zaprášíme moukou, osmahneme, zali...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Kari pomazánka

Kari pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky smetanového sýra, 2 lžíce mléka, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 3 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Smetanové sýry utřeme se změklým máslem a zředíme mlékem. Přidáme na velmi jemnonastrouhanou mrkev, kari koření, sůl a dobře promícháme. Mažeme na veku a zdobíme vařenými vejci a petrželkou.

Jogurtová pomazánka

Jogurtová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 100 g strouhaného sýra, 1 cibule, 1 sterilovaná paprika (kapie), špetka soli, troška pepře, 1 lžíce pažitky

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme k němu bílý jogurt. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Kapii pokrájíme také najemno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou. Dobře promícháme.

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, 1 cibule, 1 vejce, 1 kyselá okurka, 80 g másla, kousek taveného sýra, 1 lžíce hořčice, 1 balení malé majonézy, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Brambory a vejce nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno a okurku na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme změklé máslo, sýr, hořčici a majolku. Dobře promíchá...

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Kuře v hořčicovo-sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 1 lžička mleté papriky , 50 g strouhaného sýra, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hořčice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 g strouhanky

Kuře očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Opečeme ho na oleji, osolíme, opepříme a oprášíme mletou paprikou. Poté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkké maso dáme do zapékacího pekáčku. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr a pomalu jej zahříváme, ab...

stránka: