Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čočka po brněnsku

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
512 kalorií 0.0g cukrů 31.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. Pak ji v téže vodě dáme vařit. K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit dozlatova, zasypeme moukou a umícháme cibulovou jíšku, kterou čočku zahustíme. Když je čočka zcela vařená, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou, přisypeme petrželku a nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Porce na talířích sypeme osmaženou cibulkou. Můžeme podávat jen s chlebem nebo přidáme i kousek uzeného masa nebo uzeniny.

Bulb Tip k receptu

Čočka je výborná i druhý den ohřátá.


Přidat na Pinterest
Angel 666

19. 09. 2012, Recept navštíven: 3940x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Čočka po brněnku nebyla špatná, ale více mi chutná klasika. Nějak mi osobně k tomu nejde ta smetana.

03. 10. 2012, 20:48

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom chutný recept na šošovicu

06. 02. 2017, 11:33

Přidat komentář

Facebook komentáře