Čočka po brněnsku

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

512 kalorií
0.0g cukrů
31.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. Pak ji v téže vodě dáme vařit. K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit dozlatova, zasypeme moukou a umícháme cibulovou jíšku, kterou čočku zahustíme. Když je čočka zcela vařená, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou, přisypeme petrželku a nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Porce na talířích sypeme osmaženou cibulkou. Můžeme podávat jen s chlebem nebo přidáme i kousek uzeného masa nebo uzeniny.

Tip k receptu

Čočka je výborná i druhý den ohřátá.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Čočka po brněnku nebyla špatná, ale více mi chutná klasika. Nějak mi osobně k tomu nejde ta smetana.

03. 10. 2012, 20:48

Chybí obrázek
je to celkom chutný recept na šošovicu

06. 02. 2017, 11:33

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.