Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 61

Lososové trojúhelníčky

Lososové trojúhelníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brambor, 100 g uzeného lososa v plátcích, 2 stonky jarní cibulky, 2 lžíce kokosového mléka, špetka soli a pepře, 2 lžičky citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžička chilli, parmezán na posypání

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a 15 minut povařte v osolené vodě. Poté je slijte a šťouchadlem rozmačkejte spolu s kolečky jarní cibulky. Přimíchejte na kousky natrhané plátky lososa, prolisovaný česnek, kokosové mléko, citronovou šťáv...

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g uzené krkovice vcelku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 250 g jarních cibulek, 1/4 lžičky pepře bílého, 250 ml červeného vína, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1/2 kostky bujonu

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Přidáme k masu oloupané cibulky, pepř, bujon, víno a dusíme. Občas během dušení maso obrátíme. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na pl...

Eintopf s uzeným masem

Eintopf s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 2 cibule, 2 červené papriky, 1 balení zakysané smetany, špetka soli, troška pepře, 5 lžic oleje, 5 lžic mléka

Rozpálíme v hrnci olej a na něm osmažíme nakrájenou cibuli nadrobno a uzené maso na kostičky. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou ro...

Játra na medu

Játra na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g drůbežích játer, 3 cibule, 1/2 lžičky mletá papriky , 2 lžíce medu, špetka soli, 3 lžíce másla

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra a posypeme je paprikou. Rychle je orestujeme, vmícháme k nim med a osolíme. Zvolna smažíme až získají zlatou kůrčičku. Podáváme s br...

Zapečená játra

Zapečená játra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežích jater, 2 cibule, 4 vejce, 2 lžíce másla, 200 g eidamu (Edam), 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře, troška majoránky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na 1 lžíci másla ji orestujeme. Přidáme pokrájená játra, orestujeme spolu s cibulí a odstavíme je. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní orestovaná játra, posypeme ...

Opečené tofu

Opečené tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tofu, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g pórku, 1 lžička mleté papriky, 200 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 kostky zeleninového bujónu

Tofu nakrájíme na 4 stejně silné plátky a dle chuti osolíme. Necháme chvíli odležet. Pórek pořádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve středním kastrůlku rozpustíme máslo, na něj vhodíme mrkev i hrášek, zalijeme 100 ml vody. Vhodíme bujón a opepří...

Sekaná z kapusty

Sekaná z kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kapusty, 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 100 ml mléka, 1–2 lžičky bylinkové soli, pepř, oregano, majoránka dle chuti, 1 lžička plnotučné hořčice

Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá. Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejl...

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 20 g másla, 1 cibule, 500 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti, špetka oregana, 200 g jemných párků

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme. V kotlíku, nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špetku oregana a na kostičk...

Koláč s povidly a mákem

Koláč s povidly a mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké pšeničné mouky , 200 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů , 250 g másla, 1 vejce, 100 ml mléka, Na náplň: 100 g povidel , 150 g máku, 200 ml mléka, 2–3 lžíce třtinového cukru, 1 vejce na potření

V míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vmíchejte kousky změklého másla a vejce. Vypracujte těsto a podle potřeby přidávejte postupně mléko tak, aby se těsto nelepilo, ale ani nerozpadávalo. Nechte na chvíli uležet v chladu. Těsto r...

Polévka z bílého chřestu

Polévka z bílého chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek bílého chřestu (500 g), 1 jarní cibulka, 1 plátek másla , 50 ml bílého vína, 1 lžíce hladké pšeničné mouky, 200 ml smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Chřest oloupejte ostrou škrabkou. Odkrojte hlavičky, stonky překrájejte na kratší špalíčky a dejte je stranou. Zavadlé konce společně se slupkami vložte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem vody, osolte 1/2 lžičkou soli a nechte 15 minut vařit. Cibu...

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 l vody, 500 g hovězích kostí, 2 cibule, 2 šalotky, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1 ananas, 2 skořice, 2 kardamomy, 2 hvězdičky anýzu, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 400 g hovězí svíčkové, 10 listů máty peprné, 10 listů bazalky, 10 listů koriandru, 250 g rýžových nudlí, 1 citrón, 2 thajské chilli papričky

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v příp...

Pečená panenka se sušenými švestkami

Pečená panenka se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 2 hřebíčky, 1/2 hvězdičky badyánu, 1/4 lžičky skořice, 1 lžíce řepkového oleje, 2 mrkve, 2 pastináky, 4 plátky sušené šunky, 8 stroužků česneku, 8–12 sušených švestek bez pecky, sůl a pepř

Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat. Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte va...

Kubánská masová směs s volským okem

Kubánská masová směs s volským okem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 červená a 1 žlutá paprika, 1 čili paprička, 5 rajčat, 50 ml slunečnicového oleje, 800 g mletého vepřového masa, sůl, černý pepř z mlýnku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička mouky, 1 hřebíček, 100 g rozinek, 4 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriky opláchneme, vyndáme jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Čili papričku nasekáme najemno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zprudka os...

Giardino salát

Giardino salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 100 ml olivového oleje, 1 cuketa, 4 velké žampiony, 1 malý lilek, 1 francouzská bageta, 100 g másla, mořská sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti, 1 salát lollo rosso, 1 salát lollo biondo, 150 g zakysané smetany, pažitka na ozdobení

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogr...

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Hovězí žebra s pivem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pěkných hovězích žeber se spoustou masa, 1 cibule, 1 mrkev, 200 g celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml slunečnicového oleje, 1 větvička čerstvého rozmarýnu a tymiánu, 100 g rajského protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml piva, pokud možno tmavého, lžíce cukru, 1 bobkový list, celý pepř, sůl na dochucení, jarní cibulka na ozdobení

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky zhruba 1 cm velké. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. V oleji v pekáčku pomalu dozlatova orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, tymián a rozma...

Salát z králíka

Salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 250 ml bylinkového octa, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 5 listů bobkových listů, 2 cibule, 10-13 sterilovaných okurek, 250 g majonézy, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce Dijonské hořčice

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměkka. Maso obereme a pokrájíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájené okurky, majonézu a hořčici. Podle chuti dosolíme...

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 180 ml horkého kuřecího vývaru, 50 g másla, 1 velká cibule, nasekaná najemno, 3 stroužky česneku, rozmělněné, 100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky), 140 g sušených přepůlených meruněk, propláchnutých horkou vodou, velká hrst nasekané petrželky nebo koriandru, šťáva z 1 citrónu, mořská sůl a čerstvě mletý pepř dle potřeby, 1 vejce, 6 kuřecích prsních řízků, 16–18 plátků anglické slaniny, chleba k podávání

Kuskus vsypejte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechejte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a min...

Dušený králík

Dušený králík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý králík, 500 ml vody, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 5 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promícháme a vetřeme do králíka. V pekáči rozpustíme sádlo a lehce na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule, přidáme králíka, zalijeme vodou a ...

Tvarohová bábovka bez mouky

Tvarohová bábovka bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 4 vejce, 200 g krupice, šťáva a kůra z jednoho citronu, 150 g cukru krupice, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g jemného tvarohu

Máslo, cukr, šťávu i kůru z citronu a 4 žloutky utřeme do světlé pěny v míse. V další misce si smícháme tvaroh se špetkou soli. Opatrně tvarohovou směs vmícháme ke směsi ze žloutků a másla. Poté si promícháme krupičku a kypřící prášek a spojíme s ...

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Srdíčka se skořicovým cukrem

Srdíčka se skořicovým cukrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g žitné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce třtinového cukru se špetkou vanilky, 150 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g zakysané smetany, skořice a přírodní cukr na obalení, rybízová marmeláda

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem s vanilkou. Postupně přimíchejte změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto, vyválejte jej asi tak na 1 cm tenký plát a vykrájejte srdíčka. Ta vyskládejte na plech vyložený pečicím pap...

stránka: