Roštěnky na celeru

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

148280 kalorií
0.0g cukrů
13030.0g tuků
7500.0g bílkovin


Příprava

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a opečeme z obou stran roštěnky, které následně uchováváme teplé. Do výpeku vsypeme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme marinádu i nasekanou zeleninu, přilijeme víno a necháme asi 10 minut povařit. Nakonec přidáme zbylý celer a mrkev a opět povaříme 10 minut. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme do ní opečené roštěnky a přikryté asi 5 minut ještě dusíme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 10. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept

12. 02. 2016, 11:21

Chybí obrázek
velmi chutne rostenky

21. 02. 2016, 09:54

Chybí obrázek
chuťovo výborne pripravene roštenky

05. 01. 2019, 20:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.