Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
148280 kalorií 0.0g cukrů 13030.0g tuků 7500.0g bílkovin

Příprava

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a opečeme z obou stran roštěnky, které následně uchováváme teplé. Do výpeku vsypeme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme marinádu i nasekanou zeleninu, přilijeme víno a necháme asi 10 minut povařit. Nakonec přidáme zbylý celer a mrkev a opět povaříme 10 minut. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme do ní opečené roštěnky a přikryté asi 5 minut ještě dusíme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Ellis

04. 10. 2012, Recept navštíven: 1147x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

12. 02. 2016, 11:21

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne rostenky

21. 02. 2016, 09:54

Přidat komentář

Facebook komentáře