Roštěnky na celeru

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

148280 kalorií
0.0g cukrů
13030.0g tuků
7500.0g bílkovin


Příprava

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a opečeme z obou stran roštěnky, které následně uchováváme teplé. Do výpeku vsypeme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme marinádu i nasekanou zeleninu, přilijeme víno a necháme asi 10 minut povařit. Nakonec přidáme zbylý celer a mrkev a opět povaříme 10 minut. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme do ní opečené roštěnky a přikryté asi 5 minut ještě dusíme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

přidejte na:
Ellis

04. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
majka 12. 02. 2016, 12:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutne rostenky
palino 21. 02. 2016, 10:54
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborne pripravene roštenky
hanka 05. 01. 2019, 21:53