Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 60

Ovocný salát s kokosovými lupínky

Ovocný salát s kokosovými lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 1 menší ananas, citrónová šťáva z jednoho citrónu, 1 hrst kokosových lupínků

Jahody a ananas nakrájíme na menší kousky a důkladně promícháme s citrónovou šťávou. Rozdělíme do misek, posypeme kokosovými lupínky a můžeme podávat.

Sladké probuzení

Sladké probuzení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g müsli, 450 g jahodového jogurtu, 8 lžiček jablečného džusu, 175 g borůvek, 175 g jahod

Rozdělte müsli do 4 skleniček na víno a do každé nalijte dvě lžičky jablečného džusu. Poté přidejte lžíci jogurtu a ovoce.

Ostružinovo-kokosový koktejl

Ostružinovo-kokosový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g ostružin, 400 ml nízkotučné kokosové mléko, 600 ml polotučného mléka, 2 lžíce cukru krupice

Rozmixujte očištěné čerstvé ostružiny, kokosové mléko a mléko, dokud nebudete mít požadovanou konzistenci. Nalijte do 4 sklenic, okraj ozdobte cukrem a pár ostružin dejte do koktejlu.

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka mladého zelí, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, 2 karotky, 1 citrón, 1 lžíce přírodního cukru, 2 lžíce panenského řepkového oleje, špetka čerstvě mletého pepře

Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu. Mezitím očistěte a nastro...

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 2 jablka, šťáva z půlky citrónu, 200 g salátu, 100 g baby špenátu, 200 g strouhaného sýru feta, 50 g vlašských ořechů, 2 vařené červené řepy, Na dresing: 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 drceného česneku

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísady na dresing a dochuťte podle vaší chuti. Opražte na kousky nasekané ořechy a řepu nakrájejte na proužky. Dejte všechny ingredience na salát...

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 150 ml jablečného džusu, 3 kousky bílé čokolády

Umyjte jahody a odstraňte jejich stonky. Nakrájejte je na půlky a dejte do mixéru. Rozlámejte bílou čokoládu a vložte také do mixéru, doplňte jablečným džusem a řádně rozmixujte (nesmí zůstat žádný kousek vcelku).

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Bublanina s borůvkami

Bublanina s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml borůvek, 250 ml polohrubé mouky, 125 ml cukru krupice, 50 ml vody, 50 g majonézy, 5 vajec, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, špetka soli

Formu o rozměru 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme majonézu a po zašlehání vodu a rum. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Va...

Koktejl z jablek a meruněk

Koktejl z jablek a meruněk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 4 meruňky, 300 ml nízkotučného mléka, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice

Jablko zbavíme slupky a jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme ho společně s nakrájenými meruňkami do mixéru, přidáme třetinu mléka, med a skořici. Rozmixujeme na pyré a postupně přidáme zbytek mléka. Podáváme chlazené.

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové, očištěné krkovice, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 bobkové listy, 1 petrželový kořen, lžička soli, 5 kuliček černého pepře, jarní cibulka na ozdobení, Křenová houska: 6 housek , 2 lžíce nastrouhaného křenu, lžička nasekané petrželky, 900 ml mléka, špetka soli, mletého muškátového oříšku a bílého mletého pepře, 2 lžíce smetany

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nase...

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa, 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny, pepř z mlýnku dle chuti, Rizoto: 1 šalotka , 50 ml olivového oleje, 250 g rýže arborio (neproprané), 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 500–600 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 1 stonek čerstvé šalvěje, 50 g másla, sůl, pepř z mlýnku na dochucení, 1 pomeranč, 12 cherry rajčátek, 1 lžička olivového oleje

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým...

Jahodoví mužíčci

Jahodoví mužíčci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých jahod, hrst čokoládových vloček, 1 sklenička tvarohu nebo šlehačky, máta na ozdobení

Očištěné velké jahody rozkrojte na půlky (menší část bude jako čepička viz. foto). Vnitřek spodní části jahody opatrně vydlabejte a vyplňte jej tvarohem nebo šlehačkou. Ozdobte čokoládou a mátou.

Ovocný špíz pro děti

Ovocný špíz pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 jahod, 1 banán, 2 palačinky, ovocná marmeláda na potření palačinek, 1 lžička čokoládové rýže

Nakrájejte banán na větší kousky a jahody na půlky. Připravte si špejli a začněte napichovat ovoce - první bude půlka jahody, poté banán, jahoda, banán... Postupujte až do půlky špejle, kde napíchněte kousek srolované a marmeládou natřené palačink...

Mango nápoj

Mango nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké zralé mango, 1 zralý banán, balení bílého jogurtu, 1 sklenka drceného ledu, špetka kardamomu (nepovinné), máta na ozdobu

Oloupejte banán i mango a nakrájejte je na malé kousky. Vložte všechny ingredience (kromě máty) do mixéru a důkladně rozšlehejte až se vám objeví pěna. Ochutnejte a případně dochuťte cukrem. Ozdobte mátou a podávejte, dokud je nápoj chladný.

Kukuřičná polévka se špetkou chilli

Kukuřičná polévka se špetkou chilli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 palice čerstvé kukuřice, litr zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 větší brambor, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř, muškátový oříšek, špetka chilli

Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji dozlatova na troše oleje. Zalijte ji vývarem, přidejte na kostičky pokrájenou bramboru a nechte asi 5 minut vařit. Mezitím nožem okrájejte z omytých palic kukuřice šťavnatá zrna. Ta přidejte do polévky a ne...

Kachní játra na jalovci

Kachní játra na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních jater, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 10 kuliček jalovce, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, troška čerstvého tymiánu

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Nesolíme, protože játra by ztvrdla. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Játra opečeme asi 2 minuty na oleji, přidáme šalotku s česnekem, rozdrcený jalovec, tymián a pepř. Zmírníme teplotu a opékáme další...

Játrový chlebíček

Játrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, 100 g slaniny, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťi, 2 lžíce strouhanky

Játra umeleme na masovém strojku, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, dva žloutky, nakrájenou cibuli, 1 lžíci másla, sardelovou pastu a podle potřeby strouhanky. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou ...

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 10 ředkviček, 250 g surimi tyčinek, mletý pepř, sůl

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a tyčinky na 1/2 cm plátky. Očištěné, neloupané ředkvičky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Cibuli usmažíme na másle dorůžova, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájené tyčinky, osolíme a opepříme. Obsah pánv...

Koláčky s hruškami a sýrem

Koláčky s hruškami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké špaldové mouky , 175 g másla, 3–4 lžíce studené vody, Na náplň: 2 vejce , 150 g tvrdého sýru, 1 lžíce mléka, sůl a pepř, 3 větší hrušky, 1 menší červená cibule

Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou...

Uzené v chlebu

Uzené v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařeného uzeného masa, troška kmínu, 2 lžíce hladké mouky, troška sezamových semínek, 1 kg polohrubé mouky, 4 ks brambor, 42 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, špetka soli, 200 ml vody

Vařené uzené maso si dáme stranou a uděláme chlebové těsto. Do mísy nalijeme teplou vodu, do ní dáme kostku droždí a cukr. Když kvásek vzejde přidáme mouku,sůl a nastrouhané syrové brambory. Vše dobře zpracujeme a necháme asi 1 hodinu na teplém mí...

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g libového jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 500 g brambor, 1 kg čerstvého nebo zmraženého špenátu, 50 ml nízkotučného mléka, 1 vejce

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit d...

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce řepkového oleje, Na náplň: 150 g josty , 150 g rybízu, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 50 g másla

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte jej do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem). J...

Bramborové krokety s uzeným masem

Bramborové krokety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 400 g uzeného masa, 2 vejce, 70 g hrubé mouky, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 500 ml rostlinného oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme. Pak je rozmačkáme a přidáme hrubou mouku, 1 vejce a na kostičky nakrájené uzené maso. Ze směsi tvarujeme placičky a obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Potom je usmažíme v rozpá...

stránka: