Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Křehký ořechový moučník

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 0min , porce

4152 kalorií, 12.0g cukrů, 228.0g tuků, 125.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Prosátou mouku s kypřícím práškem smícháme s měkkým máslem, moučkovým cukrem, žloutkem a smetanou. Těsto rozdělíme na 2 části - jednu o trochu větší než druhou. Na jemně pomoučeném válu větší část vyválíme a přeneseme na hlubší plech. Vytvoříme i okraje. Plát potřeme džemem.
Žloutky, vodu a moučkový cukr ušleháme do pěny, potom přidáme ořechy /lískové oříšky nebo mandle/, citronovou kůru a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Lehce promícháme a rozetřeme na těsto. Z druhé části uděláme mřížku, nebo i jiný vzor a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Krájíme až vychlazený koláč, můžeme posypat moučkovým cukrem.

uschi3

13. 05. 2011, Recept navštíven: 4299x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Křehký ořechový moučník

Křehký ořechový moučník

Prosátou mouku s kypřícím práškem smícháme s měkkým máslem, moučkovým cukrem, žloutkem a smetanou. Těsto ro...

Zobrazit všechny podobné recepty k Křehký ořechový moučník Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera byt dobre

24. 01. 2016, 15:03

Přidat komentář

Facebook komentáře