Křehký ořechový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prosátou mouku s kypřícím práškem smícháme s měkkým máslem, moučkovým cukrem, žloutkem a smetanou. Těsto rozdělíme na 2 části - jednu o trochu větší než druhou. Na jemně pomoučeném válu větší část vyválíme a přeneseme na hlubší plech. Vytvoříme i okraje. Plát potřeme džemem.
Žloutky, vodu a moučkový cukr ušleháme do pěny, potom přidáme ořechy /lískové oříšky nebo mandle/, citronovou kůru a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Lehce promícháme a rozetřeme na těsto. Z druhé části uděláme mřížku, nebo i jiný vzor a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Krájíme až vychlazený koláč, můžeme posypat moučkovým cukrem.
13. 05. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 24. 01. 2016, 15:03

dušanka 04. 12. 2016, 20:37

katka16031 22. 05. 2017, 19:55

palino 02. 12. 2019, 19:40