Krůta královny Viktorie
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
792
kalorií
0.0g
cukrů
45.0g
tuků
86.0g
bílkovin
Příprava
Prsa nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme, zakapeme 1 lžící pomerančové šťávy a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. K poloměkkému masu přihodíme papriku a cibuli, oboje nakrájené na proužky. Po chvíli přidáme nasekané stroužky česneku, rajče nakrájené na malé kostičky a hrášek. Směs zalijeme vínem, asi 3 lžícemi pomerančové šťávy a přimícháme lžičku pomerančové kůry.
Když je maso měkké, pánev odstavíme z tepla a opatrně po lžičkách vmícháme zakysanou smetanu. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Podáváme s rýží.
31. 05. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.