Krůtí směs po uzenářsku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu.
Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky.
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme. Po chvíli přidáme cibuli a spolu opékáme, asi za pět minut přihodíme uzené maso a klobásku, nakonec přidáme houby, přisypeme mletou červenou papriku a zastříkneme sojovou omáčkou. Vše necháme restovat dozlatova. Nakonec přidáme 2 lžičky medu, za stálého míchání necháme med rozpustit a trochu zkaramelizovat. Směs dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovou kaší, na talíři sypeme zelenou natí jarní cibulky a můžeme také dozdobit proužky červené papriky.
Tip k receptu
Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat do směsi špetku pálivé papriky.
Angel 66604. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 28. 12. 2012, 15:22