Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřátko na jalovci

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 25min
Nutriční hodnoty
454 kalorií 0.0g cukrů 47.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli.
Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec přidáme bobkový list. Jalovec rozmačkáme v hmoždíři nebo pomeleme v mlýnku na koření a drceným kořením vše v pekáčku posypeme. Dáme odležet do chladu přes noc.
Druhý den maso podlijeme pivem a dáme péci na 200 stupňů Celsia, zpočátku zakryté, ke konci pečení kuře odklopíme a dopékáme bez pokličky, až maso dostane zlatavou barvu.
Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých přidáme pažitku a jarní cibulku.

Bulb Tip k receptu

Kdo má rád, jídlo na talíři doplní několika nakládanými pálivými papričkami. Skvělé jsou kozí rohy, které jsou jen lehce pálivé a jídlo dobře doplní.


Přidat na Pinterest
Angel 666

07. 01. 2010, Recept navštíven: 1607x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne urobene kurča

14. 11. 2016, 20:38

Přidat komentář

Facebook komentáře