Kuřátko na jalovci
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli.
Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec přidáme bobkový list. Jalovec rozmačkáme v hmoždíři nebo pomeleme v mlýnku na koření a drceným kořením vše v pekáčku posypeme. Dáme odležet do chladu přes noc.
Druhý den maso podlijeme pivem a dáme péci na 200 stupňů Celsia, zpočátku zakryté, ke konci pečení kuře odklopíme a dopékáme bez pokličky, až maso dostane zlatavou barvu.
Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých přidáme pažitku a jarní cibulku.
Tip k receptu
Kdo má rád, jídlo na talíři doplní několika nakládanými pálivými papričkami. Skvělé jsou kozí rohy, které jsou jen lehce pálivé a jídlo dobře doplní.
Angel 66607. 01. 2010