Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí copánky na grilu

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
398 kalorií 0.0g cukrů 45.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začátku a na konci zpevníme párátky. Hotové copánky osolíme, opepříme a lehce pokapeme citronovou šťávou.
Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vmícháme do oleje, přidáme i koření Texas steak. Do takto vzniklé marinády vložíme copánky a dobře je marinádou obalíme ze všech stran. Necháme odležet v chladu nejméně dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Druhý den grilujeme dozlatova na rozpáleném grilu.
Podáváme s chlebem, čerstvou zeleninou a sklenkou bílého vína.


Přidat na Pinterest
Angel 666

04. 06. 2010, Recept navštíven: 3353x


Přidat recenzi
bisiveronika
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ti musí být dobrý

10. 05. 2017, 05:43

Přidat komentář
Ajaja
Ale to vypadá zajímavě - budu muset vyzkoušet...

Ajaja 05. 06. 2010, 06:06

Angel 666
Rozhodně doporučuju, díky té slanince zůstalo maso krásně šťavnaté a víš, co mi tam chutnalo nejvíc- ten libeček! Poprvé mě napadlo libeček přidat do marinády na grilování a byl tam skvělýýý!

Angel 666 05. 06. 2010, 10:45

Ajaja
Rozumím - "krytí" kuřete slaninkou také používám, jednak se nevysuší, jednak to má lepší chuť...

Ajaja 06. 06. 2010, 06:20

Facebook komentáře