Kuřecí copánky na grilu

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

398 kalorií
0.0g cukrů
45.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začátku a na konci zpevníme párátky. Hotové copánky osolíme, opepříme a lehce pokapeme citronovou šťávou.
Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vmícháme do oleje, přidáme i koření Texas steak. Do takto vzniklé marinády vložíme copánky a dobře je marinádou obalíme ze všech stran. Necháme odležet v chladu nejméně dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Druhý den grilujeme dozlatova na rozpáleném grilu.
Podáváme s chlebem, čerstvou zeleninou a sklenkou bílého vína.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Ti musí být dobrý

10. 05. 2017, 05:43

Chybí obrázek
chutí to vynikajúco

10. 11. 2017, 11:02

Chybí obrázek
výborné

28. 03. 2019, 21:04

Přidat komentář
Ajaja
Ale to vypadá zajímavě - budu muset vyzkoušet...

Ajaja 05. 06. 2010, 06:06

Chybí obrázek
Rozhodně doporučuju, díky té slanince zůstalo maso krásně šťavnaté a víš, co mi tam chutnalo nejvíc- ten libeček! Poprvé mě napadlo libeček přidat do marinády na grilování a byl tam skvělýýý!

Angel 666 05. 06. 2010, 10:45

Ajaja
Rozumím - "krytí" kuřete slaninkou také používám, jednak se nevysuší, jednak to má lepší chuť...

Ajaja 06. 06. 2010, 06:20

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.