Kuřecí copánky na grilu
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
398
kalorií
0.0g
cukrů
45.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začátku a na konci zpevníme párátky. Hotové copánky osolíme, opepříme a lehce pokapeme citronovou šťávou.
Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vmícháme do oleje, přidáme i koření Texas steak. Do takto vzniklé marinády vložíme copánky a dobře je marinádou obalíme ze všech stran. Necháme odležet v chladu nejméně dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Druhý den grilujeme dozlatova na rozpáleném grilu.
Podáváme s chlebem, čerstvou zeleninou a sklenkou bílého vína.
04. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.