Kuřecí polévka se zavářkou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

504 kalorií
0.0g cukrů
7.0g tuků
17.0g bílkovin


Příprava

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar přelijeme do čistého hrnce a zavaříme kapání.
Zavářka. Vidličkou rozšleháme vejce s vodou, solí a petrželkou. Zahustíme moukou a necháme těstíčko 10 minut odpočinout. Poté ho přendáme na síto s velkými oky a pomocí stěrky protlačíme do vařící polévky. Můžeme dle potřeby přidat i více mouky, každá má jinou savost. Kapání povaříme 5 minut. Do polévky dáme prohřát maso a zeleninu. Kuřecí polévku se zavářkou dochutíme bujónem nebo solí a petrželkou.

přidejte na:
JanaB

14. 01. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutna kuracia polievka

21. 12. 2016, 13:46

Chybí obrázek
vydatná dobrá polievka

26. 01. 2019, 19:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.