Kuřecí polévka se zavářkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
504
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar přelijeme do čistého hrnce a zavaříme kapání.
Zavářka. Vidličkou rozšleháme vejce s vodou, solí a petrželkou. Zahustíme moukou a necháme těstíčko 10 minut odpočinout. Poté ho přendáme na síto s velkými oky a pomocí stěrky protlačíme do vařící polévky. Můžeme dle potřeby přidat i více mouky, každá má jinou savost. Kapání povaříme 5 minut. Do polévky dáme prohřát maso a zeleninu. Kuřecí polévku se zavářkou dochutíme bujónem nebo solí a petrželkou.
14. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.