Kuřecí steak s játrovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1496
kalorií
2.0g
cukrů
112.0g
tuků
107.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí řízky rozkrojíme podélně napůl, aby nebyly příliš hrubé (menší nemusíme). Naklepeme, okraje po obvodu nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Dáme na pánev s rozpáleným olejem a posypeme kořením na kuře. Osmažíme z jedné strany, obrátíme a druhou stranu pokapeme sójovou omáčkou. Opečeme do měkka a přeložíme na plech. Připravíme si játrovou směs. Kuřecí játra nakrájíme nadrobno, osmažíme na cibulce, osolíme, okmínujeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mícháme do zhoustnutí vajec. Pak tuto směs rozprostřeme na maso a zasypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozehřáté trouby a necháme zapéct do rozpuštění sýra. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou.
Tip k receptu
Kdo nemá rád játra, může stejným způsobem připravit třeba houby.
Jana Smidži04. 09. 2015
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.