Kvasnicová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
834
kalorií
0.0g
cukrů
81.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený vsypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, kdo chce, osolí méně a přidá kostku masoxu nebo slepičího bujónu, a vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, rozdrobíme kvasnice a za stálého míchání opražíme, dokud se neroztečou a pak znovu nezhoustnou. Přidáme mouku, promícháme a za stálého míchání společně opražíme. Odstavíme z plotýnky, přidáme celé vejce, špetku soli a pepře a zpracujeme v polotuhé těstíčko. To prolisujeme do vařící polévky přes struhadlo nebo cedník na halušky. Ještě chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Tip k receptu
Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Maminčiny recepty29. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.