Květáková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
580
kalorií
1.0g
cukrů
42.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce na rozehřáté máslo vsypeme mouku, přidáme muškátový květ a mícháním vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme omytý a na drobné kousky rozebraný květák. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, až květák změkne. Dochutíme a přidáme čerstvou nebo sušenou petrželku.
Tip k receptu
Vhodná příloha ke květákové polévce je opečené bílé pečivo. Pokud chceme mít chuť hodnotnější, přidáme společně s květákem pár brambor nakrájených na kostičky.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
slavuska 22. 12. 2012, 23:14

Přidané ingredience: libeček
planeta 18. 10. 2015, 14:30

palino 11. 01. 2016, 11:13

hanka 21. 03. 2016, 19:51

majka 23. 05. 2016, 09:49

Lucie 10. 02. 2018, 13:45

Pavel Šafařík 06. 07. 2018, 17:23
Komentáře
Přidat komentář© 2022, Railsformers, s.r.o.
Barbora Dvouletá 15. 08. 2009, 19:42
Angel 666 18. 12. 2009, 19:08
Radusha 05. 10. 2011, 20:21