Květáková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
580
kalorií
1.0g
cukrů
42.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce na rozehřáté máslo vsypeme mouku, přidáme muškátový květ a mícháním vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme omytý a na drobné kousky rozebraný květák. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, až květák změkne. Dochutíme a přidáme čerstvou nebo sušenou petrželku.
Tip k receptu
Vhodná příloha ke květákové polévce je opečené bílé pečivo. Pokud chceme mít chuť hodnotnější, přidáme společně s květákem pár brambor nakrájených na kostičky.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzislavuska 23. 12. 2012, 00:14
Přidané ingredience: libeček
planeta 18. 10. 2015, 16:30
Lucie 10. 02. 2018, 14:45
© 2024, Railsformers s.r.o.