Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kynutá ořechová roláda

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 5min , porce

3918 kalorií, 9.0g cukrů, 238.0g tuků, 88.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mlieko zohrejeme s lyžičkou cukru a rozmrvíme do neho kvasnice. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primiešame, mlieko s rozpustenými 2 lyžicami cukru, olej, vajce, štipku soli, kvások a vypracujeme hladké, vláčne cesto, podľa potreby dolievame mlieko. Cesto necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
Medzitým orechy zomelieme, trošku mlieka privedieme do varu a orechy zmiešané s cukrom zabaríme. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme, potrieme orechovou plnkou, zavinieme, preložíme na vymastený plech, roládu potrieme maslom a upečieme.

Bulb Tip k receptu

Do orechov môžeme pridať škoricu alebo vanilku.

uschi3

31. 03. 2010, Recept navštíven: 2496x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kynutá ořechová roláda

Kynutá ořechová roláda

Mlieko zohrejeme s lyžičkou cukru a rozmrvíme do neho kvasnice. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primieša...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kynutá ořechová roláda Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
už používám do pečiva jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

03. 03. 2016, 12:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept celkom dobrý

09. 11. 2016, 21:21

Přidat komentář

Facebook komentáře