Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutá ořechová roláda

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 5min
Nutriční hodnoty
3918 kalorií 9.0g cukrů 238.0g tuků 88.0g bílkovin

Příprava

Mlieko zohrejeme s lyžičkou cukru a rozmrvíme do neho kvasnice. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primiešame, mlieko s rozpustenými 2 lyžicami cukru, olej, vajce, štipku soli, kvások a vypracujeme hladké, vláčne cesto, podľa potreby dolievame mlieko. Cesto necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
Medzitým orechy zomelieme, trošku mlieka privedieme do varu a orechy zmiešané s cukrom zabaríme. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme, potrieme orechovou plnkou, zavinieme, preložíme na vymastený plech, roládu potrieme maslom a upečieme.

Bulb Tip k receptu

Do orechov môžeme pridať škoricu alebo vanilku.


Přidat na Pinterest
uschi3

31. 03. 2010, Recept navštíven: 2958x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
už používám do pečiva jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

03. 03. 2016, 12:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept celkom dobrý

09. 11. 2016, 21:21

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasická kysnutá orechová roláda

11. 12. 2016, 21:00

Přidat komentář

Facebook komentáře