Kynutá ořechová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mlieko zohrejeme s lyžičkou cukru a rozmrvíme do neho kvasnice. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primiešame, mlieko s rozpustenými 2 lyžicami cukru, olej, vajce, štipku soli, kvások a vypracujeme hladké, vláčne cesto, podľa potreby dolievame mlieko. Cesto necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
Medzitým orechy zomelieme, trošku mlieka privedieme do varu a orechy zmiešané s cukrom zabaríme. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme, potrieme orechovou plnkou, zavinieme, preložíme na vymastený plech, roládu potrieme maslom a upečieme.
Tip k receptu
Do orechov môžeme pridať škoricu alebo vanilku.
uschi331. 03. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: třtinový cukr
planeta 03. 03. 2016, 12:17

palino 09. 11. 2016, 21:21

Svetlana 11. 12. 2016, 21:00

majka 28. 05. 2018, 19:41

katka16031 25. 06. 2018, 19:19

hanka 22. 07. 2018, 20:37

dušanka 12. 12. 2018, 20:23