Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 2h 15min
Nutriční hodnoty
2292 kalorií 40.0g cukrů 63.0g tuků 91.0g bílkovin

Příprava

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout.
Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou kůrou. Přidáme vyloupané švestky.

Vykynuté těsto na vále lehce rozválíme na obdélník, náplň dáme do střední části a postranní díly nakrájíme šikmo asi na dvoucentimetrové proužky, které střídavě překládáme přes náplň. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy nebo mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Místo pudinkového prášku můžeme použít solamyl.
Švestky můžeme položit na tvarohovou náplň a jemně je posypat skořicí.


Přidat na Pinterest
veerac

12. 07. 2012, Recept navštíven: 1525x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

02. 04. 2016, 20:28

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý recept

06. 09. 2016, 14:17

Přidat komentář

Facebook komentáře