Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2292
kalorií
40.0g
cukrů
63.0g
tuků
91.0g
bílkovin
Příprava
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout.
Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou kůrou. Přidáme vyloupané švestky.
Vykynuté těsto na vále lehce rozválíme na obdélník, náplň dáme do střední části a postranní díly nakrájíme šikmo asi na dvoucentimetrové proužky, které střídavě překládáme přes náplň. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy nebo mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Tip k receptu
Místo pudinkového prášku můžeme použít solamyl.
Švestky můžeme položit na tvarohovou náplň a jemně je posypat skořicí.
12. 07. 2012
Ingredience
- 1 slepičí vejce
- 1 vejce
- vejce na potření
- 300 g polohrubé mouky
- 40 g cukru krupice
- 25 g droždí (kvasnice)
- 50 g másla
- 250 g jemného tvarohu
- 400 g švestek
- 100 ml kravského mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce pudinkového prášku
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička rumu
- špetka soli
- 1 hrst mandlí na posypání
- 1 sáček vanilkového cukru
- troška citronové kůry
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.