Linecké cukroví podle Tatiany

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 0min
Čas vaření
10min

Celkový čas

1dní 0h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2130 kalorií
4.0g cukrů
122.0g tuků
29.0g bílkovin


Příprava

Mouku a cukr prosejeme a promícháme se špetkou prášku do pečiva, pomerančovou kúrou. Přidáme změklé máslo, rumovou nebo vanilkovou esenci a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den ho na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme tvary, které ještě potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Každou várku pečeme necelých deset minut, aby se nepřipálila. Po vychladnutí slepujeme tvary marmeládou. Já volím pikantnější marmelády (rybízovou, angreštovou, ostružinovou apod.)

Tip k receptu

Do těsta si klidně přidejte 1-2 lžíce kakaa a získáte jinou barvu těsta. Zkoušela jsem do těsta dát i najemo namleté oříšky (tak jednu až dvě lžičky) a je to také obměna chuti :-)
Pokud nemáte vykrajovátka s prostředním otvorem jako já, použijte užšší špulku nitě. Nit jsem odstranila a vykrajovala prostředky květinek.

přidejte na:
Tatiana

18. 12. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduchý dobrý recept, robím ho velmi rada

majka 31. 08. 2017, 19:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
linecke pečivo super

katka16031 05. 12. 2017, 11:48

Přidat komentář
Roxana
Pořád nějaký hledám, své recepty jsem při stěhování ztratila,jak jsem psala, tak jsem popadla cosi, co jsem prvního uviděla a udělala. Pak jsem si přečetla, jak 10 zoufalců spílá autorovi, co to je za recept!!! Taky jo, nedrželo to pohromadě, nešlo to rozválet, konzistencí to připomínalo gumu a to se mi nezdálo nic divného v ingrediencích? Nechápu... Ovšem všichni stejné zkušenosti, tak zkusím tohle, protože ho doma chtějí. tamto jsem neslepovala, je silnější, polila čokoládou, dala jahůdku a chuťově je kupodivu dobré. Tak příště prvně ohlasy, pak recept! A počkej co tu napíšu Tobě.....:-)))

Roxana 18. 12. 2009, 15:35

Chybějící obrázek
Dokud jsem neměla vykrajovátka s otvorem, vždy jsem vykrajovala víčkem od fixu. Měla jsem užší víčko na malé otvory a jedno velké víčko od tlustého fixu na větší kolečka. Šlo to moc dobře :o).

Angel 666 19. 12. 2009, 09:27

Roxana
Víčkem od fixu? Vidíš, to by mne nenapadlo, no lidi mají různé vychytávky, to bychom si taky mohly založit nějakou diskuzi, každý má nějaký zlepšováček. Já Ti ani nevím, buď jsme je měli, nebo jsme slepovali kolečka celá...a polévali polevou či čokoládou.

Roxana 19. 12. 2009, 10:07

Chybějící obrázek
No, já to mám odzkoušené...to, co je na těch fotkach je moje letošní cukroví a věřte mi, že drží pohromadě :-) Viděla jsem tady totiž dvě těsta na linecke a moc se mi nezdály ingredience, tak jsem hledala jinde a v nějakem časopisu z minulého roku bylo tohle těsto, jen misto citron. kury (kterou jsem pochopitelně neměla) jsem dala pomerančovou a misto vanilkove esence, rumovou. Chutná mi to, ale jestli vám mohu poradit, tak pokud chcete kakaove testo, kakaem šetřete a přidejte vice cukru, protože tento rok se mi to kakaove nezda moc sladke...

Tatiana 19. 12. 2009, 10:19

Roxana
Pánbu zaplať, že je dobré, uvařím a celé odpoledne asi peču. Tedy těsta spíš, já většinu nechám naležet a dělám to druhý den, jak to vidím,musím přidat, ten kluk to snad sní a zbytek odveze....

Roxana 19. 12. 2009, 10:23

Chybějící obrázek
Přidávám ještě dvě fotečky po slepení :-)

Tatiana 19. 12. 2009, 11:21

Roxana
Ovšem zde musím vyseknout patřičnou poklonu. Těsto se zadělává jedna radost, vykrajuje jedna radost a peče jedna radost. Byla jsem velice překvapená, kdybyste viděly tu gumu, co jsem si nerozvážně opsala kdesi předtím, tak nebudete věřit, že se pneumatiky dají vyrábět i doma. Podobný recept jsem měla a strašně mne štve, že jsem to ztratila, ale tohle je buď stejné, ale řekla bych, že ještě lepší. Moje změna ale je v tom, že nedávám nikde kůru, ale kápnu do těsta něco citronové šťávy, podle toho mého receptu jsem byla tak zvyklá, má šmrncovnější chuť asi, moje maminka to tam nedává. Moc díky Tatiano!!:-)))))

Roxana 21. 12. 2009, 16:25

Sonia005
NO Tatiano, ještě že Tě máme...mě by ani ve snu nenapadlo udělat kakaové linecké, takže to mám všechno světlé :-) Ale co, člověk se pořád učí, no ne? Tak snad příští rok :-D

Sonia005 15. 12. 2010, 06:49

Roxana
Jé, já ho vždy dělám napůl normální, druhou polovinu těsta kakaovou. Manžel je na kakaové cukroví vysazený a vždy tam je "málo" kakaa.... A vzhledem k tomu, že jsem ho letos nějak nestihla, jdu recept ho honem vytisknout. A šup zad do té kuchyně...

Roxana 16. 12. 2010, 09:24

Chybějící obrázek
Tak vážené dámy, letos jsem to dělala úplně jinak. Řekla jsem si, že vyzkouším nový recept z chef gurmana a jdu ho vložit, tak zkuste i tento :-) Je jednodušší :-)

Tatiana 16. 12. 2010, 11:50