Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Linecké cukroví podle Tatiany

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 0h 0min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 1dní 0h 10min , porce

2130 kalorií, 4.0g cukrů, 122.0g tuků, 29.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku a cukr prosejeme a promícháme se špetkou prášku do pečiva, pomerančovou kúrou. Přidáme změklé máslo, rumovou nebo vanilkovou esenci a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den ho na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme tvary, které ještě potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Každou várku pečeme necelých deset minut, aby se nepřipálila. Po vychladnutí slepujeme tvary marmeládou. Já volím pikantnější marmelády (rybízovou, angreštovou, ostružinovou apod.)

Bulb Tip k receptu

Do těsta si klidně přidejte 1-2 lžíce kakaa a získáte jinou barvu těsta. Zkoušela jsem do těsta dát i najemo namleté oříšky (tak jednu až dvě lžičky) a je to také obměna chuti :-)
Pokud nemáte vykrajovátka s prostředním otvorem jako já, použijte užšší špulku nitě. Nit jsem odstranila a vykrajovala prostředky květinek.

Tatiana

18. 12. 2009, Recept navštíven: 3294x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Linecké cukroví podle Tatiany

Linecké cukroví podle Tatiany

Mouku a cukr prosejeme a promícháme se špetkou prášku do pečiva, pomerančovou kúrou. Přidáme změklé máslo, ...

Linecké cukroví našich babiček

Linecké cukroví našich babiček

Žloutky ušleháme s moučkovým a domácím vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání přidáváme pomalu nařezané z...

Linecké cukroví podle Apetitu

Linecké cukroví podle Apetitu

Všechny ingredience, kromě marmelády v míse smícháme a vyhněteme do hladkého těsta. Těsto můžeme také vloži...

Zobrazit všechny podobné recepty k Linecké cukroví podle Tatiany Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Pořád nějaký hledám, své recepty jsem při stěhování ztratila,jak jsem psala, tak jsem popadla cosi, co jsem prvního uviděla a udělala. Pak jsem si přečetla, jak 10 zoufalců spílá autorovi, co to je za recept!!! Taky jo, nedrželo to pohromadě, nešlo to rozválet, konzistencí to připomínalo gumu a to se mi nezdálo nic divného v ingrediencích? Nechápu... Ovšem všichni stejné zkušenosti, tak zkusím tohle, protože ho doma chtějí. tamto jsem neslepovala, je silnější, polila čokoládou, dala jahůdku a chuťově je kupodivu dobré. Tak příště prvně ohlasy, pak recept! A počkej co tu napíšu Tobě.....:-)))

Roxana 18. 12. 2009, 15:35

Angel 666
Dokud jsem neměla vykrajovátka s otvorem, vždy jsem vykrajovala víčkem od fixu. Měla jsem užší víčko na malé otvory a jedno velké víčko od tlustého fixu na větší kolečka. Šlo to moc dobře :o).

Angel 666 19. 12. 2009, 09:27

Roxana
Víčkem od fixu? Vidíš, to by mne nenapadlo, no lidi mají různé vychytávky, to bychom si taky mohly založit nějakou diskuzi, každý má nějaký zlepšováček. Já Ti ani nevím, buď jsme je měli, nebo jsme slepovali kolečka celá...a polévali polevou či čokoládou.

Roxana 19. 12. 2009, 10:07

Tatiana
No, já to mám odzkoušené...to, co je na těch fotkach je moje letošní cukroví a věřte mi, že drží pohromadě :-) Viděla jsem tady totiž dvě těsta na linecke a moc se mi nezdály ingredience, tak jsem hledala jinde a v nějakem časopisu z minulého roku bylo tohle těsto, jen misto citron. kury (kterou jsem pochopitelně neměla) jsem dala pomerančovou a misto vanilkove esence, rumovou. Chutná mi to, ale jestli vám mohu poradit, tak pokud chcete kakaove testo, kakaem šetřete a přidejte vice cukru, protože tento rok se mi to kakaove nezda moc sladke...

Tatiana 19. 12. 2009, 10:19

Roxana
Pánbu zaplať, že je dobré, uvařím a celé odpoledne asi peču. Tedy těsta spíš, já většinu nechám naležet a dělám to druhý den, jak to vidím,musím přidat, ten kluk to snad sní a zbytek odveze....

Roxana 19. 12. 2009, 10:23

Tatiana
Přidávám ještě dvě fotečky po slepení :-)

Tatiana 19. 12. 2009, 11:21

Roxana
Ovšem zde musím vyseknout patřičnou poklonu. Těsto se zadělává jedna radost, vykrajuje jedna radost a peče jedna radost. Byla jsem velice překvapená, kdybyste viděly tu gumu, co jsem si nerozvážně opsala kdesi předtím, tak nebudete věřit, že se pneumatiky dají vyrábět i doma. Podobný recept jsem měla a strašně mne štve, že jsem to ztratila, ale tohle je buď stejné, ale řekla bych, že ještě lepší. Moje změna ale je v tom, že nedávám nikde kůru, ale kápnu do těsta něco citronové šťávy, podle toho mého receptu jsem byla tak zvyklá, má šmrncovnější chuť asi, moje maminka to tam nedává. Moc díky Tatiano!!:-)))))

Roxana 21. 12. 2009, 16:25

Sonia005
NO Tatiano, ještě že Tě máme...mě by ani ve snu nenapadlo udělat kakaové linecké, takže to mám všechno světlé :-) Ale co, člověk se pořád učí, no ne? Tak snad příští rok :-D

Sonia005 15. 12. 2010, 06:49

Roxana
Jé, já ho vždy dělám napůl normální, druhou polovinu těsta kakaovou. Manžel je na kakaové cukroví vysazený a vždy tam je "málo" kakaa.... A vzhledem k tomu, že jsem ho letos nějak nestihla, jdu recept ho honem vytisknout. A šup zad do té kuchyně...

Roxana 16. 12. 2010, 09:24

Tatiana
Tak vážené dámy, letos jsem to dělala úplně jinak. Řekla jsem si, že vyzkouším nový recept z chef gurmana a jdu ho vložit, tak zkuste i tento :-) Je jednodušší :-)

Tatiana 16. 12. 2010, 11:50

Facebook komentáře