Makové řezy s krémem a broskvemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu zapracujeme mouku promíchanou s mákem a kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný plech a vysypaný moukou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut. Upečené těsto necháme zchladnout a mezitím si připravíme krém.
Vyšleháme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a zakysanou smetanou. Upečené vychladlé těsto potřeme višňovou nebo rybízovou marmeládou a poklademe těsně vedle sebe plátky nakrájených broskví z kompotu. Povrch makových řezů potřeme krémem a dáme vychladit.
Tip k receptu
Makové řezy s krémem a broskvemi můžeme z polovičního množství všech surovin upéci i v dortové formě.
JanaB04. 10. 2011