Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Makovec

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 15min , porce

2748 kalorií, 21.0g cukrů, 131.0g tuků, 78.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku smícháme s práškem do pečiva, mákem, citrónovou kůrou a skořicí. Změklý tuk utřeme s cukrem a vejci a postupně přidáváme mouku s přísadami střídavě s mlékem. Těsto promícháme, nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 40 minut. Vychladlý makovec před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Beruska64

02. 12. 2009, Recept navštíven: 2288x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Makovec

Makovec

Mouku smícháme s práškem do pečiva, mákem, citrónovou kůrou a skořicí. Změklý tuk utřeme s cukrem a vejci a...

Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Č...

Makovec na plech

Makovec na plech

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Makovec Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám ráda jen dávám o něco více máku a přidávám do těsta i několik kapek rumu. Dělávám na něj většinou citronovou polevu.
Přidané ingredience: O něco více máku a několik kapek rumu

22. 02. 2013, 10:41

planeta
Restaurant_star
makovec dělávám docela často, jako tuk do těsta používám sádlo
Přidané ingredience: sádlo

24. 02. 2014, 10:56

Petr Slavík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rum a poleva neuškodí.

08. 11. 2016, 14:59

Přidat komentář
Thumb
Jednoduché a rychlé-už ho jdu péct.

Tudy 12. 11. 2011, 08:45

Facebook komentáře