Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mandlové řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 20min , porce

1736 kalorií, 6.0g cukrů, 73.0g tuků, 46.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, oloupeme a pomeleme. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme sušené mléko, mandle, roztopený pokrmový tuk a vše důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a vyplníme mandlovým těstem, které rovnoměrně rozetřeme. Posypeme mandlovými vločkami a pečeme 55 minut v předehřáté troubě na 150 °C. Poté koláč rozkrájíme na řezy a při podávání posypeme moučkovým cukrem. Můžeme podávat teplé nebo studené.

Bulb Tip k receptu

Řezy můžeme zmrazit a poté ohřát v mikrovlnné troubě.
Při podávání můžeme ozdobit kopečkem mandlové zmrzliny a pokapat medem.

Milena

17. 06. 2009, Recept navštíven: 3481x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mandlové řezy

Mandlové řezy

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, ...

Mandlové řezy bez mouky

Mandlové řezy bez mouky

6 žloutků třeme s 50 dkg cukru do pěny. Mandle oloupeme a umeleme a přidáme je do žloutkové pěny. Na kone...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mandlové řezy Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře