Masopustní koblížky
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2480
kalorií
10.0g
cukrů
51.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si připravíme kvásek - do 1 dl mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru a lžíci mouky. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, citronovou štávu, rum, žloutky, sůl, cukr, rozmícháme a přidáme vykynutý kvásek. Pak po částech vmícháme mléko a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na několik dílu, každý díl na pomoučeném vále vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou a skleničkou vypichujeme kolečka. Do středu dáme zavařeninu, přikryjeme dalším kolečkem, okraje pevně přitiskneme, aby zavařenina nevytekla a znovu skleničkou vykrojíme. Takto připravené koblížky necháme ještě pod utěrkou kynout a vykynuté smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.
jessynka12. 04. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.