Masové kuličky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1296
kalorií
0.0g
cukrů
92.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Mleté maso spojíme s vejci, hořčicí, nadrobno nasekanou cibulí, kořením a najemno nasekanou natí z petržele. Hmotu necháme chvíli odpočinout, aby se spojily chutě. Vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které smažíme v rozpáleném tuku ze všech stran dozlatova. Kuličky můžeme také péci v troubě – jsou pak méně tučné, příprava však trvá déle. Máme-li kuličky hotové, do vypečené šťávy přidáme jednu cibuli nakrájenou na kolečka a šťávu z citrónu. Provaříme a můžeme podávat s opékanými brambory. Další vhodnou variantou je rajská omáčka.
Zuzana Mellenová14. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.