Moje punčové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bílky z 5 vajec vyšleháme na tuhý sníh s 5 lžícemi krystalového cukru, postupně přidáváme po jednom 5 žloutků, nakonec vmícháme 5 lžic prosáté mouky. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Rovnako upečeme i druhou piškotu, akorát přidáme do těsta špetku červeného barviva. Necháme je chladnout, mezitím si připravíme sirup. Vodu, cukr, trochu rumu a citronovou šťávu svaříme "na nitku". Oba pláty překrojíme na poloviny. Spodní světlý plát potřeme bohatě zavařeninou, přiklopíme růžovým plátem, ten polijeme sirupem a potřeme džemem. Na něj položíme světlý plát, polijeme sirupem, potřeme zavařeninou a nakonec přikryjeme růžovým plátem. Koláč jemně zatížíme a na hodinu odložíme. Šťávu z jednoho citronu vymícháme s moučkovým cukrem a špetkou barviva na hladkou polevu a řezy polijeme. Odložíme na chladné místo ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Tip k receptu
Jednoduché, krásne vyzerajú a aj chutia. Treba si dať pozor na sirup, keď som ich robila prvý krát, sirup som mala hustý a nevsiakol do cesta, ale zostal na povrchu ako poleva. To bola katastrofa, rezy boli suché a "chrumkali". No tieto sa už podarili.
uschi331. 05. 2010