Mrkvová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
712
kalorií
10.0g
cukrů
42.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Mrkev a cibuli nastrouháme na velmi jemném struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo (nebo jiný tuk) a osmahneme na něm připravenou mrkev a cibuli současně s cukrem. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou (můžeme i vývarem) a osolíme. Vše povaříme a podáváme ozdobené petrželkou.
Tip k receptu
Do talíře s polévkou můžeme přidat osmaženou na kostky nakrájenou housku. Pro zajímavější chuť můžeme polévku zakápnout citrónovou šťávou.
Martina Třetinová27. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.