Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Musaka

Musaka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1364 kalorií, 14.0g cukrů, 76.0g tuků, 87.0g bílkovin

Příprava

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu na plátky nakrájených vařených brambor, podušeného masa, nakrájené zeleniny a poté dáme zase vrstvu brambor. Pečeme zhruba 15 minut, poté pokrm zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a dopečeme dozlatova.

Beruska64

24. 11. 2009, Recept navštíven: 1740x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Musaka

Musaka

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit as...

 Řecká musaka

Řecká musaka

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek z...

Řecká musaka s jehněčím masem

Řecká musaka s jehněčím masem

Jahňacie mäso umyjeme, pokrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji, posolíme a na miernom ohni op...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrs...

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 min...

Zobrazit všechny podobné recepty k Musaka Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
musaka najlepšie chutí so zemiakmi

30. 11. 2016, 19:35

Přidat komentář
Ajaja
Brambory se dají případně nahradit nudlemi (např. vrtulky...) a je to taky moc dobré..., zvláště když se navrch dá trochu sýra - a může nahradit vejce, takže se rozšlehá místo něj ve smetaně. Může se přidat i trochu tatzikového koření...

Ajaja 03. 01. 2010, 11:24

Facebook komentáře