Nepečená jogurtová polokoule
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mísu vyložíme potravinovou folií. Ramu ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu a aroma. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkáme. Půl plátku želatiny rozpustíme v trošce ohřaté šťávy, kterou pustilo proslazené ovoce.
Doprostřed mísy vyložené folií dáme asi 2 lžíce ovoce a přelijeme šťávou s želatinou. Zbytek želatiny rozpustíme v teplém mléce. Poté přidáme 2 lžíce smetanové hmoty, rozmícháme a vmícháme do zbytku smetanové hmoty.
Okolo navrstveného ovoce v míse vyskládáme piškoty podél stěn mísy, nalejeme 1/3 smetanové hmoty a polovinu ovoce, poklademe piškoty a opět nalejeme další třetinu smetanové hmoty. Dáme zbytek ovoce, poslední třetinu smetany a vršek poklademe opět piškoty.
Jogurtovou mísu necháme ztuhout nejlépe přes noc v lednici.
27. 11. 2009