Odpalované věnečky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Věnečky: 1/4l vody + 9dkg hery dáme vařit. Do vroucího vsypeme 14 dkg polohrubé mouky a mícháme (já většinou odstavím z plamene, dokud mouku nerozmíchám) a až se odlepuje od stěn kastrolku, odstavím. Do vlažného vmícháme 4 – 5 celých vajec (4 ale bohatě stačí) a špetku prášku do pečení. Na plechu tvoříme sáčkem věnečky, které položíme na pečící papír na plech a pečeme na 220 °C cca 15 – 20 minut. Teplé je rozřízneme a plníme krémem.
Krém: ¼ l mléka + 1 vanilkový cukr + 8 dkg cukru moučka + 4 dkg polohrubé mouky + 2 žloutky vaříme nad párou do zhoustnutí (já vařím normálně na plotně). Studené rozmícháme šlehačem se ¼ kg másla + rumu podle chuti.
08. 09. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Evík 01. 03. 2013, 21:42

hanka 11. 02. 2019, 20:45

dušanka 13. 02. 2019, 22:06

katka16031 21. 06. 2019, 12:25
heleen1 16. 12. 2009, 22:34
veerac 16. 10. 2010, 00:08
Sonia005 15. 12. 2010, 07:33
veerac 15. 12. 2010, 20:10
Sonia005 15. 12. 2010, 20:28
veerac 15. 12. 2010, 20:46
Sonia005 15. 12. 2010, 22:00
veerac 16. 12. 2010, 20:22
Sonia005 17. 12. 2010, 08:44
veerac 18. 12. 2010, 00:26