Odpalované věnečky
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2056
kalorií
2.0g
cukrů
107.0g
tuků
56.0g
bílkovin
Příprava
Věnečky: 1/4l vody + 9dkg hery dáme vařit. Do vroucího vsypeme 14 dkg polohrubé mouky a mícháme (já většinou odstavím z plamene, dokud mouku nerozmíchám) a až se odlepuje od stěn kastrolku, odstavím. Do vlažného vmícháme 4 – 5 celých vajec (4 ale bohatě stačí) a špetku prášku do pečení. Na plechu tvoříme sáčkem věnečky, které položíme na pečící papír na plech a pečeme na 220 °C cca 15 – 20 minut. Teplé je rozřízneme a plníme krémem.
Krém: ¼ l mléka + 1 vanilkový cukr + 8 dkg cukru moučka + 4 dkg polohrubé mouky + 2 žloutky vaříme nad párou do zhoustnutí (já vařím normálně na plotně). Studené rozmícháme šlehačem se ¼ kg másla + rumu podle chuti.
08. 09. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziEvík 01. 03. 2013, 22:42
© 2024, Railsformers s.r.o.