Ořechové ledové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Utřeme žlouty s krupicovým cukrem, pak přidáme ořechy a strouhanku a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170°C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vysuší a drobila by se.
Upečené vyklopíme na další plech, stáhneme papír, rozkrojíme na 2 stejné poloviny, jednu pomažeme krémem (100 g másla, 100 g cukru moučka, půl lžičky mleté kávy vyšleháme dohladka) a slepíme s druhou půlkou. Pak je dobré dát na chvíli do chladničky zatuhnout. Nakrájíme na čtverečky tak 2x2 cm, na každý dáme na ozdobu kousek ořechu a lžičkou nalejeme přes ořech "ledovou" polevu, aby trochu stékala přes okraje jako rampouchy.
Na polevu prosejeme 200 g cukru, zalejeme rumem, přidáme lžíci horké vody a třeme nebo šleháme a postupně přidáváme po kapkách horkou vodu, až má poleva správnou - dost hustou konzistenci.
11. 08. 2010