Oštěpkové lívance
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1612
kalorií
0.0g
cukrů
21.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme droždí, které pak přidáme do misky spolu s moukou, se zbylým mlékem, s nastrouhaným oštěpkem a s parmazánem.
Přidáme žloutky, petrželku, šunku a vyšlehaný sníh z bílků. Ochutíme solí, mletým pepřem, vegetou a dobře promícháme. Na olejem potřené pánvi postupně smažíme lívance.
Tip k receptu
Po usmažení je můžeme ochutit zakysanou smetanou a posypat strouhaným parmazánem.
Jozef24. 10. 2011
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.