Pečená šťavnatá krkovice

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 45min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2180 kalorií
1.0g cukrů
161.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečka a nasekaným česnekem. Podlijeme bujónem nebo vodou. Pekáček utěsníme alobalem a pečeme takto cca 45 minut. Po té maso odkryjeme, podlijeme pivem a dopékáme troubě při mírné teplotě za častého polévání šťávou z výpeku. Když je maso měkké a má kůrčičku, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Omáčku zcedíme, cibuli s česnekem propasírujeme nebo rozmixujeme. Chceme-li omáčku ještě hustější, můžeme do výpeku všlehat metlou mouku (případně mouku s trochou vody našlehat stranou a vlít takto), necháme probulat cca 2 minuty. Omáčku ještě dochutíme dle libosti pepřem, hořčicí nebo trochou tmavé, nejlépe rybízové marmelády.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

13. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Výborné,doporučuji !!!

Petra 18. 11. 2012, 13:25

palino
velmi dobrý recept

06. 11. 2015, 20:48

Svetlana
velmi chutné

30. 01. 2016, 14:48

katka16031
vynikajuca krkovička

23. 07. 2018, 20:39

Přidat komentář
heleen1
Rybízovou marmeládu občas přidávám i do roštěné... dodá velice příjemnou chuť

heleen1 04. 10. 2009, 12:23

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.