Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pečená šťavnatá krkovice

Pečená šťavnatá krkovice

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 45min 2h 0min
Nutriční hodnoty
2180 kalorií 1.0g cukrů 161.0g tuků 132.0g bílkovin

Příprava

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečka a nasekaným česnekem. Podlijeme bujónem nebo vodou. Pekáček utěsníme alobalem a pečeme takto cca 45 minut. Po té maso odkryjeme, podlijeme pivem a dopékáme troubě při mírné teplotě za častého polévání šťávou z výpeku. Když je maso měkké a má kůrčičku, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Omáčku zcedíme, cibuli s česnekem propasírujeme nebo rozmixujeme. Chceme-li omáčku ještě hustější, můžeme do výpeku všlehat metlou mouku (případně mouku s trochou vody našlehat stranou a vlít takto), necháme probulat cca 2 minuty. Omáčku ještě dochutíme dle libosti pepřem, hořčicí nebo trochou tmavé, nejlépe rybízové marmelády.


Zuzana Mellenová

13. 05. 2009, Recept navštíven: 38259x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborné,doporučuji !!!

Petra 18. 11. 2012, 13:25

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

06. 11. 2015, 20:48

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné

30. 01. 2016, 14:48

Přidat komentář
heleen1
Rybízovou marmeládu občas přidávám i do roštěné... dodá velice příjemnou chuť

heleen1 04. 10. 2009, 12:23

Facebook komentáře