Pečená šťavnatá krkovice

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 45min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2180 kalorií
1.0g cukrů
161.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečka a nasekaným česnekem. Podlijeme bujónem nebo vodou. Pekáček utěsníme alobalem a pečeme takto cca 45 minut. Po té maso odkryjeme, podlijeme pivem a dopékáme troubě při mírné teplotě za častého polévání šťávou z výpeku. Když je maso měkké a má kůrčičku, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Omáčku zcedíme, cibuli s česnekem propasírujeme nebo rozmixujeme. Chceme-li omáčku ještě hustější, můžeme do výpeku všlehat metlou mouku (případně mouku s trochou vody našlehat stranou a vlít takto), necháme probulat cca 2 minuty. Omáčku ještě dochutíme dle libosti pepřem, hořčicí nebo trochou tmavé, nejlépe rybízové marmelády.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

13. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborné,doporučuji !!!

Petra 18. 11. 2012, 13:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept

palino 06. 11. 2015, 20:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutné

Svetlana 30. 01. 2016, 14:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuca krkovička

katka16031 23. 07. 2018, 20:39

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Rybízovou marmeládu občas přidávám i do roštěné... dodá velice příjemnou chuť

heleen1 04. 10. 2009, 12:23