Pečení holubi po sečuánsku

Obtížnost

Čas přípravy

2h 10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

3h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

734 kalorií
0.0g cukrů
82.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zobáky důkladně vydrhneme. Poté je osolíme, posypeme chilli kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo, nakrájené cibule a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 40 minut. Po celou dobu pečení, holuby co 15 minut poléváme vypečenou šťávou. Mezitím omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka čili papričky. Upečené holuby dáme na talíř, polijeme vypečenou šťávou a cibulkou. Posypeme nakrájenými čili papričkami a podáváme. Při podávání můžeme ozdobit mrkví a petrželkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujímavý recept

11. 10. 2016, 20:23

Chybí obrázek
chystám sa vyskúšať, je to lákavy recept

27. 07. 2017, 20:42

Přidat komentář
Chybí obrázek
Základom každého "sečuánskeho" jedla je sečuánske korenie. To sa nedá nahradiť ničím iným. Sečuánske korenie pochádza z Číny a tak recept zaradený medzi grécke jedlá je kardinálny omyl. S'-čchuan (česky tradičně Sečuán nebo Sečuánsko, čínsky: 四川; pinyin: sìchuān; překlad: Čtyři řeky) je provincie v Čínské lidové republice.

Lu 12. 01. 2013, 19:02

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.