Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pestré krůtí špízy

Pestré krůtí špízy

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
1048 kalorií 0.0g cukrů 45.0g tuků 143.0g bílkovin

Příprava

Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srolujeme. Roládky příčně nakrájíme na asi 2 cm plátky.
Očistíme si žampiony. Papriky omyjeme a očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Na špíz nebo špejli napichujeme střídavě rolky masa a papriky a na konec špejle nebo špízu napíchneme žampion, aby konec špízu byl v žampionu.
V malé mističce si rozmícháme olej, sůl a koření a špízy mašlovačkou potřeme. Špízy na pánvi nebo grilu asi 10 minut opekáme. Stále otáčíme, aby se maso upeklo ze všech stran. Poté špízy vyjmeme na teplý talíř, který udržujeme v teple například nad hrncem s horkou vodou. Do výpeku vsypeme mouku a za stálého míchání opečeme. Zalijeme vývarem, dobře prošleháme a pomalu povaříme. Poté vypneme a vmícháme máslo, aby se nám omáčka zjemnila.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s bramborovou kaší, posypanou například koriandrem.


Ellis

12. 10. 2011, Recept navštíven: 1840x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
špízy su velmi dobré

09. 03. 2017, 21:13

Přidat komentář

Facebook komentáře