Pestré krůtí špízy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1048 kalorií
0.0g cukrů
45.0g tuků
143.0g bílkovin


Příprava

Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srolujeme. Roládky příčně nakrájíme na asi 2 cm plátky.
Očistíme si žampiony. Papriky omyjeme a očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Na špíz nebo špejli napichujeme střídavě rolky masa a papriky a na konec špejle nebo špízu napíchneme žampion, aby konec špízu byl v žampionu.
V malé mističce si rozmícháme olej, sůl a koření a špízy mašlovačkou potřeme. Špízy na pánvi nebo grilu asi 10 minut opekáme. Stále otáčíme, aby se maso upeklo ze všech stran. Poté špízy vyjmeme na teplý talíř, který udržujeme v teple například nad hrncem s horkou vodou. Do výpeku vsypeme mouku a za stálého míchání opečeme. Zalijeme vývarem, dobře prošleháme a pomalu povaříme. Poté vypneme a vmícháme máslo, aby se nám omáčka zjemnila.

Tip k receptu

Podáváme s bramborovou kaší, posypanou například koriandrem.

přidejte na:
Ellis

12. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
špízy su velmi dobré
hanka 09. 03. 2017, 22:13