Pestré krůtí špízy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srolujeme. Roládky příčně nakrájíme na asi 2 cm plátky.
Očistíme si žampiony. Papriky omyjeme a očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Na špíz nebo špejli napichujeme střídavě rolky masa a papriky a na konec špejle nebo špízu napíchneme žampion, aby konec špízu byl v žampionu.
V malé mističce si rozmícháme olej, sůl a koření a špízy mašlovačkou potřeme. Špízy na pánvi nebo grilu asi 10 minut opekáme. Stále otáčíme, aby se maso upeklo ze všech stran. Poté špízy vyjmeme na teplý talíř, který udržujeme v teple například nad hrncem s horkou vodou. Do výpeku vsypeme mouku a za stálého míchání opečeme. Zalijeme vývarem, dobře prošleháme a pomalu povaříme. Poté vypneme a vmícháme máslo, aby se nám omáčka zjemnila.
Tip k receptu
Podáváme s bramborovou kaší, posypanou například koriandrem.
Ellis12. 10. 2011