Ptyše
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z vody, mouky, Hery, vejcí a soli si připravíme odpalované těsto (viz související recepty). Těsto dáváme do zdobícího sáčku a na pečící papír stříkáme kolečka, která dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby na 220 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších 10-15 minut. Upečená nadýchaná kolečka, ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Mezitím si z mléka, másla, cukru moučky, žloutků, pudinků a vanilkového cukru připravíme vanilkový krém (viz související recepty). Rozkrájená kolečka bohatě naplníme vanilkovým krémem, pocukrujeme a podáváme.
Tip k receptu
Z těsta můžeme připravit labutě nebo věnečky.
Krky labutí vytvoříme tak, že na pečící papír stříkáme číslici 2 a těla vytvoříme tak, že stříkáme srdce, která po upečená rozkrojíme a horní část ještě rozpůlíme. Spodní díl bohatě naplníme vanilkovým krémem, na boky přilepíme rozpůlenou horní část a tím jsme vytvořili křídla. Nakonec zamáčkneme krk a labuť je na světě.
16. 07. 2009