Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rajská polévka

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 40min , porce

488 kalorií, 0.0g cukrů, 37.0g tuků, 5.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Vše zalijeme vodou, přidáme masox, zamícháme a necháme vařit asi 20 minut. Přidáme rajský protlak, smetanu, osolíme, opepříme a necháme projít varem. Do polévky zavaříme těstoviny nebo rýži (můžou být i předem uvařené). Přimícháme oregano a jiné koření dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Pro zjemnění chuti můžeme přidat i lžičku cukru. Talíř rajské polévky nejlépe ozdobíme lžičkou smetany nebo posypeme nasekanou petrželkou.

Martina Třetinová

04. 04. 2009, Recept navštíven: 25846x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rajská polévka

Rajská polévka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. ...

Rajská polévka jinak

Rajská polévka jinak

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Lehce orestujeme, přili...

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji jí usmažíme do sklovita, přidáme lžíci hladké mo...

Rajská polévka bez protlaku

Rajská polévka bez protlaku

Nejdříve si nachystáme rajčata. Nařízneme je do kříže a přelijeme vroucí vodou. Poté sloupneme slupku a nak...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rajská polévka Link-arrow

Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Velmi podařený recept, u nás velmi chutnalo a kluci už jí chtějí opět uvařit.

29. 01. 2013, 13:03

planeta
Restaurant_star
zdravá a moc dobrá polévka,když je polévka hotová, tak na konec přidávám špetku tymiánu
Přidané ingredience: tymián

26. 01. 2014, 06:23

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná , dobrá polievka

12. 01. 2016, 14:50

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná polievka a velmi chutila

26. 01. 2016, 10:18

Přidat komentář
Angel 666
Tato polévka u nás patří mezi oblíbené, vařím ji často. Na talíři si ji dochucujeme strouhaným sýrem. Posílám fotečku.

Angel 666 12. 01. 2010, 12:28

Jiřulka
Se sýrem je fakt lepší.

Jiřulka 02. 02. 2010, 10:08

Thumb
Proč tam pořád cpete masox lidi? FUJ!

Marek 12. 09. 2010, 11:18

Thumb
Moc dobrá polévka :)

Evca 05. 06. 2011, 19:47

Thumb
Divný recept, nif mof asi. Lepší poctivá rajská polévka z rajčat a kuřecího vývaru, drobné těstoviny vařit zvlášť ve vodě. Místo oregana spíš trošku tymiánu, bobkový list, nové koření..

Madole 19. 04. 2012, 09:51

Facebook komentáře