Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jehněčí jarní polévka

Dušené jehněčí s tymiánem

Dušené jehněčí s tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jehněčí kýty, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžíce majoránky, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce tabasca, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce třtinového cukru, 20 g másla, 1 ks mrkve, 3 ks brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 1 ks papriky (kapie), 4 lžíce cibulové natě

Tymián a majoránku nasekáme, smícháme je s na jemno nakrájenou cibulí a česnekem a tabascem. Do této směsi obalíme maso a necháme chvíli odležet. Poté osolíme a opepříme. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Třtinový cu...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Jehněčí kotletky Orient

Jehněčí kotletky Orient

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks jehněčích kotlet, 1 balení bílého jogurtu, 1 ks limety

Smetanový bílý jogurt smícháme s limetkovou šťávou a Orient kořením. Do této směsi naložíme aspoň na hodinu jehněčí kotletky. Grilujeme 10 minut.

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jehněčí kotlety, 100 g pórku, 100 g chřestu, 50 g fazolků (zelené fazolové lusky), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička javorového sirupu, 7 g soli, 7 g pepře

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s masem na jehlu. Pórek napíchneme tak, abychom propíchli všechny vrstvy pórku. Opečeme to dozlatova na olivovém oleji. Hotové přelijeme javor...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Pečené jehněčí koleno

Pečené jehněčí koleno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 svazek rozmarýnu

Smícháme olivový olej, sůl, pepř, utřený česnek a nasekaný rozmarýn. Touto směsí potřeme kolínka a necháme je v marinádě aspoň přes noc. Poté je dáme i s marinádou do pekáče, podlijeme troškou vody a pečeme hodinu přiklopené na 200 °C. Odkryje...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks cukety, 4 ks Filo těsta, 300 ml rajčatového pyré, 25 g másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g jehněčí kýty, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst rozinek, 4 lžíce oregana, 1 lžíce římského kmínu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme koření a nastrouhanou mrkev. Zalijeme passatou, přidáme mletou papriku, kešu a rozin...

Dušené jehněčí se zeleninou

Dušené jehněčí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kotlety, 4 ks mrkve, 1 kg brambor, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst šalvěje, 450 ml černého piva, 75 dcl hovězího vývaru, 100 g špenátu, 7 g soli, 7 g pepře

Maso nakrájíme na kostky a opékáme ho 10 minut ze všech stran dozlatova na oleji. Poté maso vyjmeme. Na výpeku z masa opékáme brambory a mrkev (oloupané a nakrájené na větší kusy). Zalijeme pivem a promícháme. Přidáme vývar, šalvěj a maso. D...

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jehněčí kotlety, 150 g okurky, 50 g granátového jablka, 200 g Řeckého jogurtu, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky garam masala, 1/2 lžičky skořice, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce včelího medu

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření. Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou ša...

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Pomalu pečené velikonoční jehněčí s citrónem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 česnek, 8-10 ks bobkových listů, 3 citróny, 2,5 kg jehněčí kýty, 50 ml olivového oleje, 1 lžička skořice, 1 kg brambor, 140 g oliv, 125 ml červeného vína, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Česnek rozebereme na stroužky – polovinu stroužků necháme neoloupané, druhou polovinu oloupeme a nakrájíme na plátky. Citróny nakrájíme na čtvrtiny. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny (či osminy – podle velikosti). Do pekáčku dáme neol...

Zapečené jehněčí s těstovinami

Zapečené jehněčí s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, , 800 g sterilovaných rajčat, 400 g těstovin, 250 g sýru ricotta, 50 g parmazánu, 50 ml polotučného mléka, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda. Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povařím...

Jehněčí kuličky se zeleninou

Jehněčí kuličky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g strouhanky, , 50 g fety, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 vejce, 2 cibule, 2 brambory, 2 cukety, 12 ks cherry rajčátek, 3 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivového oleje

Smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, sůl a pepř, polovinu nakrájené cibule a polovinu nasekané máty. Vytvoříme 8 kuliček a dáme na plech. Zbylou polovinu cibule a brambory nakrájíme na měsíčky a přidáme na plech. Přidáme i nakrájenou cuketu a...

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 kg jehněčí kýty, 6 stroužků česneku, 1 citrón, 4 lžíce oregana, 6 lžíc olivového oleje, 1 hrst oliv, 400 g sterilovaných rajčat, 1,5 kg brambor

Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli. Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst. Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se...

Řecký jehněčí salát

Řecký jehněčí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máty peprné, 1/2 citrónu, 3 rajčata, 1/2 okurky, 560 g jehněčí kýty, 50 g oliv, 75 g fety

Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem. Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet. Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi ...

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jehněčí kotlety, 1 citrón, 20 stroužků česneku, 3 ks papriky (kapie), 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce rozmarýnu

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso. Jehněčí maso napich...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g libového jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 500 g brambor, 1 kg čerstvého nebo zmraženého špenátu, 50 ml nízkotučného mléka, 1 vejce

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit d...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Jehněčí stehno na valašský způsob

Jehněčí stehno na valašský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, sůl a pepř podle potřeby, 100 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 4 červené papriky, 150 g cibule, 3 lžíce hladké mouky

Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je ...

Orientální Jehněčina

Orientální Jehněčina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1/2 lžičky skořice, troška mletého pepře, 1 lžička koriandru, sůl podle potřeby, 1 lžička nasekané pažitky, 2 lžičky citronové šťávy, 50 ml olivového oleje

Mäso odblaníme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom ho osolíme, okoreníme a poprášime škoricou. Necháme chvíľu odležať a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Mäso preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokva...

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jehněčích kotlet, 100 g másla, 2 žloutky, 1 citrón, špetka soli, špetka pepře, 2 šálky vody

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou ci...