Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 204

Šumivý bezový nápoj

Šumivý bezový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů Bezu černého, 4 citróny, 1 kg cukru krupice, 8 l vody

Vodu s cukrem svaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vložíme dobře omytá květenství, přidáme na kousky nakrájené citróny, dobře nádobu uzavřeme a postavíma na 7 dní do temna kvasit. Poté přecedíme a stočíme do láhví.

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Zubáč (candát) s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg candáta, 100 g žampiónů, 100 g másla, 2 dcl bešamelové omáčky , 50 g cibule, bobkový list, pepř, citronová šťáva, petržel, sůl, 2 dcl bílého vína

Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme očisteného zubáča pokrájaného na porcie, okoreníme a osolíme. Podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Osobitne udusíme huby a pridáme ich k dusenej rybe. Zalejeme bešamelovou omáčkou a pridáme b...

Zmrzlinová roláda

Zmrzlinová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 +3 vejce, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 3 lžíce cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 máslo, 100 g pražených mandlí, zmrzlina

Vymiešame 6 žĺtků s cukrom a primiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z 6 bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť....

Koláč z olomouckých tvarůžků

Koláč z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g olmouckých tvarůžků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické slaniny, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka kmínu, špetka oregana

Mouku promícháme s kypřícím práškem, do mísy dáme vejce a jogurt, promícháme a přisypáváme mouku, promíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme olejem a navlhčenou rukou do ní rovnoměrně rozložíme vypracované těsto, po celé pl...

Zvolenské roštěnky

Zvolenské roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 hovězích roštěnek, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 párky, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky , 2-3 papriky , 200 g hrášku, 1 lžíce hladké mouky, kostka masoxu na vývar, špetka soli, špetka pepře

Roštenky opláchnite, osušte a naklepte. Na krajoch narežte, aby sa neskrútili. Osoľte, okoreňte a na oleji prudko z oboch strán opečte. Potom pridajte párky nakrájané na polovice a na okrajoch prerezané do kríža, na plátky nakrájanú a na dlhšom ok...

 Ananasový koláč s posýpkou

Ananasový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 255 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 325 g másla, 150 ml ananasové šťávy, špetka soli, 120 hrst kokosové moučky

350 g polohrubej múky,1 prášok do pečiva, 175 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 200 g masla a 150 ml ananásovej šťavy vyšľaháme, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme na kocky nakrájaná a...

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Amorova polévka lásky

Amorova polévka lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 kuřecí prsa, 120 g chřestu z konzervy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 80 g smetany, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Prsia nakrájame na rezance, vložíme do hrnca s osolenou vodu a privedieme do varu. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme korenie. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu s rozmiešaným žĺtkom, na malé kúsky pokrájanú špargľu, povaríme cca 5-...

Plněný Arabský chlebík

Plněný Arabský chlebík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Arabského chleba, 500 g kuřecích prsou, 500 g barevných paprik, 2-3 jarní cibulky, 1/2 sklenky tatarské omáčky, 3-4 lžíce kečupu, 1 velká hlávka salátu, trochu rostlinného oleje, 2 lžičky grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na oleji maso prudce osmahneme, snížíme teplotu a za občasného promíchání pražíme doměkka. Hotové kuřecí maso necháme vychladnout. Kečup a tatarskou om...

Tvarohový dort s mandlemi

Tvarohový dort s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 120 g cukru, 100 g strouhaných mandlí, 4 vejce, 80 g strouhanky, 100 g rybízového džemu, 250 ml šlehačky, strouhané čokolády

Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do penista. Pridáme pretretý tvaroh, dobre premiešame a nakoniec zľahka zmiešame nastrúhané mandle, strúhanku a sneh z bielkov. Masu vložíme do dobre vymastenej tortovej formy a pomaly upečieme v mierne teplej rúre. ...

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 400 ml mléka, 3-4 lžíce cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, 50 g hořké čokolády, 3-4 lístky máty peprné

Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Potřebujeme hustší pudink a tak mléka dáme jen 400 ml. Necháme vychladnout. Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme do nich tvaroh, vychladlý pudink, vše dobře prošleháme, přidáme nahrubo nas...

Jehněčí filé s jablky

Jehněčí filé s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 50 ml rostlinného oleje, 10 g hladké mouky na obalení, 2 jablka, 60 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 100 ml mléka, 1 žloutek, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, 2 stroužky česneku

Z jahňacieho stehna nakrájame 8 rezňov, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom ich vložíme do zapekacej nádoby posypeme cesnakom, na každy rezeň dáme koliesko jablka a na vrch štipku masla, podlejeme v...

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Kapr pečený na sardeli se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 g másla, 1 lžíce sardelové pasty, 250 ml zakysané smetany, 1 citrón, petrželka, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli

Osolené a múkou poprášené ryby pečieme v rúre na masle zmiešanom so sardelovou pastou. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou. Pečieme cca 20-30 minút. Ozdobíme kúskami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Švédská roštěnka II.

Švédská roštěnka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 80 g strouhaného Ementalu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sardelové pasty, voda

Mäso nakrájame na 6 rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Opečené rezne vyberieme a na oleji do zlatista opečieme na koliečka pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, pridame sardelovú pastu, podlejeme vodou a prikr...

Popencová omeleta

Popencová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 100 g anglické slaniny, 1 ks cibule, 4 lžíce popence, 4 ks slepičích vajec, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kolečka (mohou být i z předchozího dne). Na pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a přidáme kolečka brambor a cibule. Chvíli opékáme. Vejce rozšleháme s nadrobno nakrájeným popencem, solí a cibulí. Nalijeme n...

Mléčná kopřivová polévka

Mléčná kopřivová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mladých kopřiv, 500 ml drůbežího vývaru, 300 ml kravského mléka, 2 kousky taveného sýra, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 vejce

Kopřivy omyjeme, nasekáme najemno, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme k varu. Tavený sýr pokrájíme, přidáme do polévky a mícháme, dokud se nerozpustí. Polévku osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme rozšleha...

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polníčku, 3 vejce, 1 ks cibule, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekéme nadrobno. Polníček omyjeme a nasekáme na kousky. Smícháme s nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme zálivkou, kterou jsme získali důkladným smícháním oleje, octa, soli, cukru a pepře.

Jogurtový salát z pampelišek

Jogurtový salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých listů pampelišky lékařské, 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce pažitky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Pampeliškové listy dobře propereme a natrháme na větší kousky. Vložíme do talířů a zalijeme zálivkou vyrobenou z bílého jogurtu, nadrobno nakrené pažitky a špetky soli a petržele.

Exotický pampeliškový salát

Exotický pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mladých listů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 lžička cukru krupice, 20 ml olivového oleje, 1 ks cibule

Listy pampelišky omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Pomeranč nakrájíme na kostky, cibuli rozebereme na kroužky. Smícháme s pampeliškovými listy a zalijeme zálivkou z oleje, cukru a pepře. Vychladíme a podáváme.

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Borůvkový chlebíček s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g borůvek, 2 lžíce nasekaných mandlí, 150 g másla, 170 g cukru moučka, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 150 g čokolády na vaření, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu

Borůvky omyjeme a necháme okapat. Mandle a 2 lžíce cukru přimícháme k borůvkam. Máslo, cukr, vanilku vyšleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky, rum a rozpuštěnou a vychlazenou čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. ...

Sýrové koule s pažitkou

Sýrové koule s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 ks Hermelínu, 1 lžička mleté papriky, 4 lžíce pažitky

Máslo a hermelín za stálého míchání rozpustíme na mírném ohni. Přidáme k němu papriku a vložíme do chladničky ztuhnout. Ze ztuhlé směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v jemně nasekané pažitce. Podáváme s chlebem nebo jen tak.

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou bez kostí a kůže, 2 ks kukuřičných klasů, 1 ks cukety, 12 ks cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry bio, 2 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přilejeme olej, citornovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, drcený česnek, pepř, rozmarýn, všechno důkladně promícháme a necháme odležet v chladnu alespoň hodinku. Mezitím si nakrájíme cuketu na plát...

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g jahod, 7 lžíc Griotky, 32 cukrářských piškotů, 4 plátky želatiny

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

stránka: