Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 201

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Tvarohovo - kokosová bábovka s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 lžíce hnědého třtinového cukru, 1/2 sklenky cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 75 g Hery, 200 g jemného tvarohu, 30 g kokosové moučky, 1,5 sklenky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce sladké smetany, 2 vrchovaté lžíce kakaa

Do mísy dáme vejce, smetanu, všechen cukr, rum a Heru a vše prošleháme. Přidáme tvaroh a ještě chvíli šleháme dohromady. Do směsi vmícháme kokos, mouku, prosátou s práškem do pečiva a nakonec přidáme kakao. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrub...

Fantastická zeleninová polévka

Fantastická zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 menší květák, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka pepře, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g taveného sýra, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 250 ml mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 3-4 mrkve, hrst čerstvého hrášku, asi 1 l vody

Cibulky nakrájíme nadrobno. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme, kukuřici scedíme, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme žampiony a květák a po...

Ryzcová majonéza s křenem

Ryzcová majonéza s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 3 žloutky, 2 lžíce křenu, 100 ml zakysané smetany, olej, citronová šťáva, sůl, pepř

Pokrájané a osolené rýdziky udusíme na oleji, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom prilejeme žĺtky rozšľahane s olejom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a postrúhaný chren, dobre premiešame a necháme odstáť. Podávame samostatne alebo ku...

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Papriky plněné fetou

Papriky plněné fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 paprik (kapií), 12 listů bazalky, 3 stroužky česneku, 30 g piniových ořechů, 200 g fety, 30 ml olivového oleje

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Do každé papriky vložíme list bazalky, posypeme nasekaným česnekem a piniovými oříšky. Poklademe na plátky nakrájenou fetou a zakapeme olejem. Pečeme asi 25 minut, aby byly pari...

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

Severská studená omáčka

Severská studená omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml majonézy, 150 g oloupaných jablek, 50 g křenu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého vína, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 malá kyselá okurka, snítka kopru

Do majonézy zamiešame postrúhané jablka, chren, uhorku, pridáme soľ, cukor a primiešame biele víno a smotanu. Výborne chuti so studenými mäsami, ozdobiť môžme kôprom.

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Plněné husí krky

Plněné husí krky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 husí krky, 200 g vepřového masa z plecka, 1 cibule, 30 g rýže, 100 g hub, 1 vejce, špetka pepře, špetka soli, 40 g sádla, voda

Bravčové mäso aj s cibuľou zomelieme, huby pokrájame, pridáme podusenú vychladnutú ryžu, soľ, korenie, vajce a pomiešame. Čisté husacie krky(len kožky), na jednom konci zviažeme niťou, naplníme hmotou a koniec tiež zviažeme. Naplnené krky osolíme,...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Křupavý makrelový salát

Křupavý makrelový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 10 ml olivového oleje, 150 g hlávkového salátu, 200 g uzené makrely, 20 ml majonézy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme olivovým olejem. Dáme na plech a pečeme asi 15 minut. Mezitím natrháme salátové listy na kousky, makrelu nakrájíme na tenké plátky a vše smícháme majonézou. Posypeme opečeným ...

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 250 ml kravského mléka, 80 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje

Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, solí a olejem. Z těsta upečeme po obou stranách tenké palačinky. Po vychladnutí je nakrájíme na nudličky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme nejlépe ihned.

Pórková roládka do polévky

Pórková roládka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 2 slepičí vejce, 20 g másla, špetka pepře bílého, špetka soli

Z pórku oddělíme zelenou část a nakrájíme ji najemno. Bílou část nakrájíme na větší kusy (podle velikosti hrnce) a vaříme půl minuty v osolené vodě. Rychle zchladíme. Vydlabeme vnitřek a nadrobno ho pokrájíme. Smícháme se zelenou částí. Pokrájen...

Květákové nočky do polévky

Květákové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g květáku, 50 g mladých květákových lístků, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hrubé mouky, špetka soli

Květák rozebereme na růžičky a spolu s opranými listy ho spaříme vodou. Nakrájíme nahrubo a vložíme do misky. Přidáme vejce, mouku a sůl a dobře promícháme. Necháme 10 minut odležet. Z těsta lžičkou vykrajujeme nočky, které vaříme v horké vodě n...

Polévkové kuličky z nivy

Polévkové kuličky z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 50 g Lučiny, 1 lžíce krupice, 1 špetka pepe bílého, 1 špetka soli

Nivu nastrouháme, utřeme s lučinou a promícháme s krupičkou, pepřem a solí. Necháme 15 minut odležet. Z hmoty tvarujeme malé kuličky, které dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Servírujeme horké.

Polévkové flíčky s rukolou

Polévkové flíčky s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 50 g rukoly, 1 slepičí vejce, 10 ml vody, 1 špetka soli

Rukolu rychle spáříme a nakrájíme najemno. Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Přidáme rukolu a dobře zpracujeme. Těsto uložíme na 30 minut do lednice. Těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na malé čtverečky, které povaříme...

Mrkvová vložka do polévky

Mrkvová vložka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kořen mrkve, 2 ks slepičích vajec, 70 g polohrubé mouky, 1 špetka soli

Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Menší plech vymažeme a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků a vložíme do mixéru. Přidáme uvařenou mrkev, osolíme a rozmixujeme. Přidáme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do pe...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Brokolicová zavářka do polévky

Brokolicová zavářka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g brokolice, 1 vejce, 40 ml smetany, 10 ml olivového oleje, 1 špetka pepře bílého, 1 špetka soli

Brokolici uvaříme v osolené vodě a pokrájíme na kousky. Menší misku vymažeme olejem a pokryjeme fólií. V mixéru rozmixujeme vejce, smetanu, brokolici, sůl a pepř. Dobře rozmixujeme a nalijeme do připravené misky. Vaříme ve vodní lázni asi 20 min...

Lovecký plátek

Lovecký plátek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 250 g telecí pečeně, 300 g bravčovej panenky, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 150 ml bílého vína, špetka pepře, špetka soli, 50 ml vodky, 1 bobkový list

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, osolíme a striedavo všetky súčasti pochúťky na vlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou. Podávame s opekaným...

Studená polévka pro dospělé

Studená polévka pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 150 ml vody, 100 g cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 20 ml Ginu, 4 listy máty peprné

Cukr svaříme s vodou a mátou. Mezitím si meloun nakrájíme na kostičky a asi hrst jich odložíme stranou na ozodobení. Do mixéru nalijeme cukrovo-mátovou vodu, kostky melounu, citrónovou šťávu a gin a vše důkladně rozmixujeme. Polévku dáme do talí...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

Baraní maso po irsku

Baraní maso po irsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g vykoštěného beraního stehna, 50 g tuku, 2 cibule, špetka soli, 100 ml vývaru z beraních kostí, 1 hlávka kelu (zelí), 300 g brambor, troška pepře, 4 stroužky česneku

Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie plátky a vyklepané, osolíme, trocha opečieme, pridáme cesnak, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, očistené , umyté a na kocky pokrájané zemiak...

stránka: