Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 197

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení pomazánkového másla bez příchuti, 4 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžičky kapučína, 3 balení BEBE mléčných sušenek, 1 hrst mandlových lupínků

V míse ušleháme ze smetany, pomazánkového másla, cukru a kapučína hladký krém. Do dortové formy postupně klademe BEBE sušenky, potíráme je vrstvou krému a na ten opět dáme sušenky a to tak dlouho, dokud nemáme naplněnou dortovou formu po okraj, př...

Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 rohlíků nakrájených na kostky, 400-500 g kuřecích jater, 150 g šunky nebo šunkového salámu (na širší nudličky), 200 g Hlívy ústřičné, 1 palička česneku, 6 vajec, 1 lžíce olivového oleje, majoránka, grilovací koření, pepř, sůl

K pokrájeným rohlíkům přidáme kuřecí játra, šunkový salám, na kousky nakrájenou hlívu, vejce, olej, prolisovaný česnek a ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením a majoránkou. Vše lehce promícháme a směsí naplníme salámové fólie, které na koncích...

Žampionové oko

Žampionové oko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů nakrájených na nudličky, 120 g šunky nakrájené na nudličky, 1 nadrobno nakrájená cibule, 80 g nakrájené červené papriky (na kostičky), 4 vejce, 3 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané nati petrželky, 80 g strouhaného sýra, sůl, pepř

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do misky a žloutky necháme ve skořápce. Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme žampióny a restujeme asi 3 minuty, potom přidáme šunku, papriku, bílky a za stálého míchání opékáme. Osolíme, op...

Sedmihradská kapusta

Sedmihradská kapusta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kyselého zelí, 1 cibule, 300 g vepřové plece, 150 g domácí klobásy, 100 g anglické slaniny, 50 g sádla, 2 lžíce mleté papriky, 100 g dlouhozrnné rýže, 200 ml sladké smetany, 3 lžíce strouhanky

Údenú slaninu pokrájame na drobno a opražíme. Škvarky vyberieme a v masti ktorá sa vyškvarila , udusíme kapustu. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme červenú papriku a mäso pokrájané na kocky opražíme, podlejeme vodou a udusíme ho do mäkka. Do zapeka...

Topinky s houbami a se sekanou

Topinky s houbami a se sekanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajičků chleba, 8 plátků dietního salámu, 300 g hub, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťe, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře mletého, 150 ml olivového oleje, 2 lžíce Dijonské hořčice

Nakrájané huby udusíme na spenenej cibuli spolu s mletým korením a so soľou. Na zvyšnom oleji osobitne opečieme krajíčky chleba a dietnéj salámy. Hrianky natrieme horčicou, prekryjeme opečenou salamou, na ňu rozložíme udusené huby a povrch ozdobí...

Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 250 g telecích jater, 200 g vepřové panenky, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 2 bobkové listy, 20 ml vodky

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a striedavo všetky súčasti pochuťky navlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou.

Bernský oříškový krém

Bernský oříškový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml sladké smetany, 4 žloutky, 120 g cukru moučky, 120 g upražených lískových ořechů, 80 ml rumu

Oriešky opražíme na sucho a zomelieme. Smotanu a rum zmiešame, pridáme cukor, žĺtky a nad parou všetko šľaháme, až kým nezhustne. Pridáme mleté oriešky a chvíľu šľaháme, odstavíme a miešame, až kým nevychladne. Krém podávame vychladnutý, ozdobený ...

Medový mřížovník

Medový mřížovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučky, 3 lžíce včelího medu, 1 vejce, 100 g Hery, 1 lžička Sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 50 ml mléka, 1 lžička citronové kůry, 300 g džemu

Do preosiatej múky pridáme cukor, jedlú sódu, mletú škoricu, citrónovú kôru, tuk rozdrobíme do múky, primiešame žľtok, mlieko a med a vypracujeme na cesto. Rozdelíme na 2 diely. Jeden vyvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme džemom. Z druhého die...

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného úhoře, 350 g Hlívy ústřičné, 150 g brambor, 100 g mrkve, 1 cibule, 1 lžička kopru, 30 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, 100 ml sladké smetany

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ryby, očistené zemiaky pokrájané na kocky, cibuľu opraženú na oleji a dovaríme. Do hotovej polievky vlejeme smotanu a necháme prejsť varom. ...

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Postní zelná polévka

Postní zelná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g brambor, 150 ml zakysané smetany, 30 g sušených hub, 20 g hladké mouky, 2 vejce, troška kmínu, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Sušené huby namočíme do vody, povaríme asi 30 minút a pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, soľ, rascu a mleté korenie. Uvaríme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme osobitne. Mäkkú primiešame do zemiakov s hubami, zalejeme vodou a zahustíme sve...

Tequini

Tequini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, 2 cl vermutu roso, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme tequilu a vermut. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Králík na balkánský způsob

Králík na balkánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g stehen z králíka, 1 cibule, 100 g čerstvých rajčat, 100 g papriky (kapie), 1 lžíce mleté papriky , 150 ml sladké smetany, 40 g hladké mouky, 50 g sádla, 1 lžička soli, troška pepře bílého

Na masti opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a zajačie mäso nakrájame na menšie kúsky. Posolíme, okoreníme mletým korením, podlejeme a dusíme. Počas dusenia pridáme pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. V smotane rozhabarkujeme múku, vl...

Skopové maso se zelím a brambory

Skopové maso se zelím a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g skopového masa z kýty, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, 600 g brambor, 4 stroužky česneku, 80 g sádla, 1 lžička soli, 6 kuliček pepře

Nakrájanú cibuľu podusíme s tukom, pridáme mäso pokrájané na kocky, cesnak, korenie, soľ a dusíme do polomäkká vo vlastnej šťave. Pridáme pokrájanú kapustu, dusíme chvíľu ďalej a po pridáni pokrájaných surových zemiakov dodusíme do mäkka.

Jogurto - čokoládové mufinky

Jogurto - čokoládové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 125 g cukru krystal, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 250 ml čokoládového jogurtu

Vyšleháme vejce, cukr, olej a jogurt, přidáme mouku s kypřím práškem a nakonec zamícháme čokoládu na vaření, kterou jsme rozsekali na malé kousky /čokoládu nestrouhejte, jelikož se v mufinkách rozpustí/.Touto směsí naplňte do poloviny až třech čtv...

Skopové se sušenými švestkami

Skopové se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa ze stehna, 80 g sádla, 100 g cibule, 100 g sušených švestek, špetka skořice, špetka šafránu, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku

Očistené baranie stehno nakrájame na hrubšie rezance a opečieme na masti. Potom mäso vyberieme, pridáme cibuľu nakrájanú na drobno,cesnak a trochu opražíme. Zalejeme vodou, pridáme mäso, posolíme, pridáme štipku škorice, šafranu a citrónovej kôry....

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Remuláda

Remuláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml majonézy, 100 ml husté smetany, 20 ml citronové šťávy, 1/2 lžičky muškátového ořechu, malý svazek pažitky, 1 nakladaná okurka, 1/2 lžičky soli

Majonézu, citrónovú šťavu, smotanu a postrúhaný muškátový oriešok premiešame. Pažítku umyjeme, pokrájame spolu s olúpanou uhorkou nadrobno, posolíme a spolu zmiešame. Podávame v malých omačníkoch.

Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g makrely, 100 ml olivového oleje, 100 g cibule, 4 lžíce oliv, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, špetka rozmarýnu

Očistené a vypitvané makrely posolíme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme z oleja a dáme doň na cca 20 minút dusíť cibuľu pokrájanú na kolieska, rajčiakový pretlak, olivy, cukor, víno a soľ. Do tejto omáčky vložíme opečené mak...

Husí krev na cibulce

Husí krev na cibulce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husi krve, 50 g sádla, 1 cibule, špetka kmínu, špetka majoránky, 2 kuličky pepře, špetka soli

Na panvici na tuku speníme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme koreniny a dobre rozmiešanú krv. Za stáleho miešania pražíme, kým nestmavie. Osolíme a hneď podávame.

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

Harvey wallbanger

Harvey wallbanger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl galliana, pomerančový džus, sklenka ledu

Do sklenky s ledem vlejeme vodku a džus. Do hotového koktejlu opatrně vlijeme galiano.

Screwdriver - šroubovák

Screwdriver - šroubovák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, pomerančový džus, sklenka ledu

Do skleničky s ledem nalijeme vodku a dolijeme pomerančovým džusem.

Gin fizz

Gin fizz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 lžičky cukru, 3 dcl minerálky, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy

Do šejkru s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu a nasypeme cukr. Protřepeme a vlijeme do sklenice, kterou pak dolijeme minerálkou.

Paradise

Paradise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Brandy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, brandy a džus. Promícháme a podáváme.

stránka: