Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 193

Californian

Californian

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl vermutu roso, 3 cl whisky, 8 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vermut, whisky a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Cafe curacao

Cafe curacao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 5 cl kahlui

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a kahluu promícháme. Mužeme ozdobit třešničkou.

Cabbo

Cabbo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl whisky, 4 cl Becherovky, 1 cl medoviny

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, becherovku a nakonec medovinu. Promícháme a podáváme.

Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1000 ml mléka, 30 g droždí (kvasnice), 4 vejce, troška cukru , špetka soli, 120 g másla, 100 ml husté smetany, 50 g kaviáru, 150 g tučného tvarohu, 150 g sledě, 100 ml mléka na namočeni sledě

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cest...

Kutia - ruský moučník z pšenice

Kutia - ruský moučník z pšenice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pšenice, 150 g pomletého máku, 100 g pomletých vlašských ořechu, 100 g posekaných lískových ořechu, 100 g hnědého cukru, 3 lžíce včelího medu, 2 lžičky skořice, špetka soli

Pšenicu dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme stáť 24 hodín. Potom ju varíme, až kým nezmäkne(asi 4 hodiny, v tlakovom hrnci kratšie). Pri varení v obyčajnom hrnci občas premiešame a vyvretú vodu dolievame. Uvarenú pšenicu necháme vychl...

Salzburská hovězí roštěnka

Salzburská hovězí roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 100 g uzené slaniny, 3 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 sterilované okurky, 2 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce strouhaného křenu, lžička cukru krupice, troška mletého pepře, lžička soli

Z roštenky nakrájame rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opražíme alebo grilujeme. Slaninu pokrájame na kocky, rozpálime na panvici a opražíme v nej cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiakový pretlak, kocky uhori...

Křehké sušenky s malinami

Křehké sušenky s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 50 g cukru moučka, 175 g hladké mouky, 25 g škrobové moučky, 1 žloutek, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce vanilkového cukru, 2-3 hrsti malin

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme žloutek a přidáme mouku se škrobovou moučkou. Uhněteme hladké těsto, které vyválíme a vykrájíme kolečka v průměru asi 8-10 cm. Přendáme je na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme je při 180 stupn...

Inka

Inka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequily, 2 cl Ginu, 10 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme postupně džus, tequilu, gin, grenadinu. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Diamond fizz

Diamond fizz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ml Ginu, sklenka sektu na doliti, 2 cl citronové šťávy, 2 střiky cukrového sirupu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu, cukrový sirup. Dolijeme sektem a promícháme.

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 50 ml olivového oleje, 1 mladá cibule, 4 stroužky česneku, 150 g žampionu, 150 ml bílého vína, 4 vejce, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame...

Abstinent flip

Abstinent flip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 žloutek, 8 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledu, špetka muškátového ořechu

Do sklenky s ledem nalijeme žloutek, džus, grenadinu a citronovou šťávu. Promícháme a můžeme ozdobit nastrouhaným muškátovým oříškem.

Svěží pomazánka s ananasem

Svěží pomazánka s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení pomazánkového másla, 50 g Nivy, 2 vejce, 1 jarní cibulka, kousek pórku, 50 g zelených oliv, kousek čerstvého ananasu, špetka soli, špetka bílého pepře

Vejce uvaříme natvrdo a ochladíme. Pomazánkové máslo rozetřeme dohladka a nastrouháme do něj Nivu a vejce. Přidáme olivy nakrájené na kolečka, najemno nasekanou cibulku a pórek, ochutíme pepřem a popřípadě i přisolíme, ale se solí opatrně, Niva j...

Špagety po čínsku

Špagety po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 2-3 kuřecí prsa, 1 pórek, 1 mrkev, 1 červená paprika , 1/4 hlávky mladého bílého zelí, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, lžička zázvoru, 1-2 stroužky česneku, olivový olej, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, zakapeme olejem a sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, z pórku použijeme jen bílou část, zelenou část si odložíme stranou. Na trošce oleje orestujeme nalož...

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 poloviček zavařených broskví, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře, 200 g mandlí, 6 plátků goudy

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme a vyklepeme na větší plátek. Osolíme, opepříme a na troše oleje prudce opečeme z obou stran. Poté maso přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek položíme polovinu broskve, kterou jsme naplnili nivou. Na broskev...

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hovězí nebo býčí oháňky (přibližně 2 kusy), 4 zralá rajčata, není-li sezona sklizně, rajčata skvěle nahradí 80 g Heinz rajčatového protlaku, 750 g mrkve, 1 kg cibule, 4 stroužky česneku, 1 kg brambor, 0,5 l bílého vína, olej, šafrán, černý mletý pepř, sůl

Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protla...

Gazpacho z Andalusie

Gazpacho z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 salátová okurka (oloupaná), 1 čerstvá kapie, dodá krásnou barvu a 1 zelená paprika, 4 plátky bílé veky, 1-2 stroužky česneku, 100 kvalitního olivového oleje, vinný ocet (o něco méně, než olivového oleje), sůl

Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré. Všechny ing...

Lentejas de Espaňa

Lentejas de Espaňa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čočky, 1 zralé rajče nebo 80g Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 mrkev, 1/2 červené a 1/2 zelené papriky, 1 cibule, 4 stroužky česneku i se slupkou, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 nožička klobásy chorizo, 1špetka mletého římského kmínu, sůl, 2 střední brambory

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji. Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bram...

Orientální vepřová játra

Orientální vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 4 lžíce olivového oleje, troška pepře bílého, 4 mladé pórky, 1 lžička mleté papriky, 150 g šunky, 100 g sterilované šalotky, špetka soli

Umytú bravčovú pečeň osušime, pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Okoreníme bielým korením, pridáme na kolieska pokrájané pórky, štipľavú papriku a pokrájanú šunku. Na silnom ohni opražíme do mäkka. Nakoniec pridáme sterilizované šalotky, osol...

Kaštanový krém

Kaštanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml sladké smetany, 50 ml rumu, 50 g cukru moučky, 150 g uvařených a očistěných kaštanů, 2 bílky, 80 g rozpuštěné čokolády na vaření

V smotane rozmiešame rum, cukor, uvarené, očistene a prepasirované gaštany a uvarime na hustú kašu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do vychladnutej zmesi. Hotový krém dáme do misiek, polejeme roztopenou čokoládou a podávame schla...

Zapékané brambory s tvarohem a šunkou

Zapékané brambory s tvarohem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 250 g tvrdého tvarohu, 150 g šunky, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzené slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžíce zeleného kopru

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté očistíme, pokrájame na kolieska. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, soľou, šunkou a posekaným kôprom. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme zemiaky, poso...

Belly dancer

Belly dancer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl smetany, 6 cl kokosového mléka, 1.5 cl Limetové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, 1 lžíce strouhaného kokosu, sklenka ledu

Do šejkru nalijeme smetanu, kokosové mléko, limetovou šťávu, grenadinu a protřepeme. Přelijeme do sklenky s ledem. Nakonec ozdobíme strouhaným kokosem.

Baby cocktail

Baby cocktail

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl smetany, 5 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme smetanu a džus. Promícháme a podáváme.

Alexander baby

Alexander baby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Grenadiny, 2 cl citronové šťávy, Coca Cola, sklenka ledu, 1 plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme Grenadínu a citronovou šťávu. Dolijeme coca-colou. Ozdobíme plátkem citronu.

stránka: