Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 189

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Cibulové ragú

Cibulové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šalotky, 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 jarní cibulky, sůl, 1 lžička medu, 2-3 dcl červeného vína, olej

Všechny cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na oleji. Lehce je osolíme, přidáme med a podlijeme červeným vínem. Po podlití restujeme tak dlouho, až víno zredukujeme na polovinu - cibulové ragú by něĺo být na pohled medové konzistence.

Pórkové kuřecí řízky

Pórkové kuřecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g kuřecích řízků, 1 pórek, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 lžička sojové omáčky, sůl, 1/2 lžičky kari koření, pepř, olej na smažení

Pórek nakrájíme nadrobno (měla by ho být zhruba stejná hromádka jako masa). Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, solamyl a dobře promícháme. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné nudličky a vložíme do vaječné směsi, necháme tak půl ...

Závitky delikates

Závitky delikates

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek uzeného masa, 1 malá cibule, 2 lžíce kaparů ve vinném octě, 4 plátky šunky, 1/2 červené kapie, sůl, pepř, olej na opečení, kousíček másla, 600 g kuřecích stehenních řízků

Uzené maso umeleme, rozsekáme do něj kapary a nastrouháme malou oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme. Kuřecí maso naklepeme, položíme na něj plátek šunky a rozetřeme směs z uzeného mletého masa. Kapii nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na...

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, hrst sušených hřibů, 250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkového listy, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška cukru, 1 lžíce octa, 6 vajec, 1 lžíce zeleného kopru

Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v mierne osolenej vode spolu s koreninami. Huby opláchneme a sparime v horúcej vode, zvlášť uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme k zemiakom. Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku, ktorú zriedime mliekom, pridá...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g tvarohu, 250 g Brynzy, 250 g strouhaneho tvrdého sýra, 3 lžíce kopru, 1 vejce, špetka soli

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, bryndzu, postrúhaný syr, posekaný kôpor a dochutíme soľou. Vymiešame na hladkú plnku. Rozotrieme ju na cesto, rozvaľkáme aj druhú časť a pomoc...

Bramborovo - pivní chléb

Bramborovo - pivní chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g celozrné mouky, 250 ml černého piva, cca 100 ml vody, 20 g droždí , 150 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, troška slunečnicových,sezamových, lňených a dýňových semínek

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamov...

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 kg srnčího hřbetu, 4 jalovčinky, 4 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 125 ml červeného vína, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 100 g brusinkového kompotu i se šťávou, 4 kompotované hrušky, šťáva z 1 citrónu

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. ...

Nepečený třepací dort

Nepečený třepací dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dortový nebo koláčový korpus, 2 konzervy mandarinek, 1 instantní vanilkový pudink Oetker - Olé, ztužovač šlehačky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Do uzavíratelné nádoby dáme mandarinky i se šťávou, šlehačku, ztužovač, pudink. Dobře uzavřeme a třepeme tak dlouho, až vznikne tuhý krém (netrvá to ani minutu). Vyndáme korpus a krém na něj natřeme a dáme do ledničky zatuhnout.

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká ciabatta, 1 lžíce steakové omáčky Barbecue nebo pepřové, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 2 plátky šunky, 0,5 papriky, 2 plátky sýra nebo 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, bazalka

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omáčkou. Nadrobno nakrájíme cibulku a papriku, česnek nakrájíme na plátky a rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Na lžíci oleje orestujeme cibul...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Sýrové placky

Sýrové placky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g plísňového sýra, 200 g tvarohu, 3 vejce, 150 g nastrouhaneho bílého chleba, 1 lžíce pažitky, troška mletého pepře, soli podle potřeby, troška muškátového oříšku, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce másla

Plesňový syr a tvaroh pretrieme cez sito. V miske vymiešame vajcia s roztopeným maslom a pridáme k syrovej hmote. Primiešame postrúhany biely chlieb, koreniny a posekanú pažítku, necháme odstať 2-3 hodiny. Z hmoty tvarujeme rovnako veľké placky - ...

Ovesné flameri

Ovesné flameri

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g ovesných vloček, 500 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 1 lžička skořice, 1 hrst rozinek, 1 hrst vlašských ořechů, 3 jablka

Mléko dáme vařit, když ještě teplé (předtím, než se začne zvedat), přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a mezitím si nasekáme oříšky a nastrouháme oloupaná jablka. Roz...

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Reginette Emilliana

Reginette Emilliana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uvařených těstovin, 2 kuřecí prsa, 200 g brokolice, 150 g žampionů, 120 g Nivy, 250 ml sladké trvanlivé smetany, špetka soli, špetka pepře, 150 g strouhaného sýra

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omyté maso nakrájíme na kostky. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Na trošce oleje prudce orestujeme maso a houby. Nepřiléváme vodu, restujeme jenom pár minut...

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Borůvkovo - ananasový linecký koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g másla, 60 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 žloutky, 1 bílek, 250 g čerstvých borůvek, 1/2 konzervy ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g tmavé čokolády

Z mouky, másla, žloutků, cukru a vanilky rychle vypracujeme linecké těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. 30 cm koláčovou formu vymastíme máslem a těsto do ní roztlačíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 10 minut při 190°C. Borůvky opláchne...

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Kossuthové zákusky

Kossuthové zákusky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 250 g cukru moučka, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, 3 žloutky, 30 ml citronové šťávy, 50 g posekaných mandlí, 2 lžíce cukru krystal, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Maslo s cukrom vymiešame do spenenia, pridáme po jednom žĺtky, vajce, šťavu z citróna a múku rozmiešanú s praškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, urovnáme nožom, a posypeme potlčenými mandľami, ktoré sme predtým u...

Telecí srdce na víně

Telecí srdce na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího srdce, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 pomletá cibule, 100 ml bílého vína, 1 lžička cukru, 1 bobkový list, troška mletého pepře, 30 g hladké mouky, sůl dle potřeby

Na rozpalenom oleji popražíme očistenú a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme cukor, ktorý necháme upražiť na karamel, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a bobkovým listom. Na to položíme pokrájané srdc...

Bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle potřeby, 1 bobkový list, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 350 g sterilizovaného leča, 1 lžička petrželové natě

Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme mletú červenú papriku, soľ, bobkový list, cesnak a zemiaky. Podlejeme trochou vriacej vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia pridáme lečo. Nakoniec pridáme...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Dortík srdíčko

Dortík srdíčko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení másla, 500 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce cukru krupice, 1-2 lžičky rumové esence (rumové aroma), 250 g cukr krupice, 7 vajec, 100 ml slunečnicového oleje, 70 g kakaa, 180 g polohrubé mouky

Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme. Z pudinku, mléka a 4 lžic cukru uvaříme ...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

stránka: