Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 190

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Smržová polévka

Smržová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g smržů, 3 l masového vývaru, 5 žloutků, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 100 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší cibule, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarené osolené smrčky, trochu ich opražíme, posypeme múkou, zalejeme mäsovým vývarom a vínom. Varíme 30 minút, potom precedíme cez sito. Žĺtky z vajec uvarených na tvrdo rozmiešame s maslom, zmes rozotri...

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Cuketové smaženky

Cuketové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vnitřek vykrojíme nebo vydlabeme a rozložíme na papírový ubrousek. Poté cuketová kolečka osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji a na ubrousku necháme okapat ...

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 400 g chřestu, 1 červená paprika, 1 malá konzerva žampionů, 1 malá konzerva kukuřice, 3 řapíky řapíkatého celeru, 5-6 vajec, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, trochu hladké mouky, 1 lžička bylinkové hořčice, trochu zeleninového vývaru

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Konce chřestu odlomíme a nakrájíme na 4 cm kousky, žampiony a kukuřici slijeme, celer a papriku nakrájíme na kostičky. Na oleji maso prudce osmahneme, posypeme hladkou moukou a ...

Labrali

Labrali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 4 cl Brandy, 4 ml mangového džusu, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus, brandy, curacao a dolijeme minerálkou.

Jamaica Glow

Jamaica Glow

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Ginu, 2 cl červeného vína, 1 cl rumu, 4 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, vino, rum a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Jack Rose

Jack Rose

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl jablečného moštu, 2 cl citronové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek jablka

Do sklenky s ledem nalijeme mošt, šťávu a grenadinu. Promícháme a můžeme zdobit plátkem jablka.

Chlebík opékaný na italský způsob

Chlebík opékaný na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sendviče, 8 sardinek, 8 plátků uzeného sýra, 4 oloupaná rajčata, 50 ml rostlinného oleje, lžíce másla na vymazani pekače, troška mletého pepře

Plátky sendviča opečieme z jednej strany na rozpálenom oleji do zlata. Potom ich uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom opečenou stranou nahor. Na každý kúsok položíme plátok syra rovnakej veľkosti ako sendvič, jednú sardinku a dve kolieska ...

Falešná hrachovka z cukety

Falešná hrachovka z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 2-3 brambory, 1 menší cibule, 1/2 lžíce másla, 1 kostka zeleninového bujónu, 2-3 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, lžíce majoránky, 2-3 lžíce smetany ke šlehání , troška nasekaného libečeku

V hrnci na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupanou cuketu, nakrájenou na malé kostičky a kostičky brambor. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem,...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

Sýrové karé

Sýrové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky , 3 lžíce rostlinného oleje, 150 ml masového vývaru, 100 g strouhaného sýra, 600 g vepřové kotlety bez kosti

Karé vykostíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme koliesko cibule a nastrúhaný syr. Pridáme maslo a posypeme paprikou. Mäso podlejeme vývarom a dáme piecť.

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu , 200 g uzeného úhoře, 2 rajčata, 2 cibule, 80 g anglické slaniny, 150 g pečeného telecího z roštěnce, kousek salatové okurky, 4 plátky trvanlivého salámu, 150 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 100 ml olivového oleje, několík kapek Worcesterské omáčky

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a slaninu nakrájame na plátky, podobne aj pečené mäso a salámu. Uhorku olúpeme a pokrájame na hrubé kúsky. Všetko v pest...

Walters

Walters

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 cl whisky, 2 cl citronové šťávy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, šťávu a džus. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Semafor

Semafor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl peprmintového likéru, 2 cl Griotky, 2 cl vaječného likéru

Do menší sklenky nalijeme přes lžičku nejdříve vaječňák, pak opatrně griotku a nakonec peprmintový likér.

Beton

Beton

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a dolijeme tonicem.

Betini

Betini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky, 2 cl vermutu dry, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a vermut. Ozdobíme plátkem citronu.

Lososový puding

Lososový puding

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g marinovaného lososa, 1 citrón, 80 ml olivového oleje, 800 g brambor, 2 šalotky, lžíce másla, 400 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce podravky, sůl, pepř, lžíce nasekaných bylinek

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet. Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plá...

Hovězí s brokolicí na víně

Hovězí s brokolicí na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vysoké roštěné, 7 lžic oleje, 250 g brokolice, 120 g pórku na kolečka, 1 paprika na nudličky, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce drceného pepře, 200 ml červeného vína, lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Lžic oleje, citrónovou šťávu a sojovou omáčku smícháme, a do směsi naložíme maso. V chladu necháme odležet nejlépe do druhého dne. Na oleji roštěnky zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, v pekáčku v trou...

Zapékaná paprika plněná sýrem

Zapékaná paprika plněná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik, 200 g strouhaného uzeného sýra, 200 g tvarohu, 2 žloutky, 150 ml zakysané smetany, 50 g másla, špetka soli, 100 g nakrájené šunky

Veké zelené papriky umyjeme a odstránime semenník. Z tvarohu, údeného syru, šunky a soli si pripravíme zmes, ktorú dochutíme naplníme papriky, poukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, zalejeme smotanou a zapečieme cca 30 minút.

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepiči stehno (300g), 300 g jehněčí kýty, 300 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, špetka pálivé mleté červené papriky, 2 lžíce dlouhozrnné rýže, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl podle potřeby

Mäso uvaríme v osolenej vode so zeleninou a čiernym korením. Ku koncu zavaríme ryžu, mäso vyberieme, pokrájame a dáme naspäť. Prichutíme octom alebo citrónovou šťavou a vmiešame kyslú smotanu. Okoreníme mletou pálivou paprikou.

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 500 ml zakysané smetany, 4 vejce, 4 stroužky česneku, troška zelené petržele, 50 ml bylinkového oleje, sůl podle potřeby

Mäso posolíme a upečieme do mäkka. Pokrájame na porcie. V kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, všetko rozmiešame a vlejeme na mäso. Zapekáme 30 minút.

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

stránka: