Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 188

Pečená roláda z bůčku

Pečená roláda z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku, 200 ml kravského mléka, 1 lžíce Vegety, 6 slepičích vajec, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 g žampionů, lžíce soli

Bôčik pomelieme, ochutíme soľov,korením a pridáme vajcia. Cibuľu pokrájame a opražíme. Primiešame vajíčka a spravíme praženicu. Vytvarujeme z mäsa obdlžnik a rozotrieme naň praženicu. Pridáme šampiňóny. Zrolujeme a dáme na pekáč. Pečieme asi 45 mi...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Zapečené špagety s párkem

Zapečené špagety s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 paprika (kapie), 1/2 brokolice, 1 debrecinský párek, 4 rajčata, 1 hovězí bujón, 1 balení smetany, troška kečupu, 3 slepičí vejce, 100 g tvrdého sýra

Špagety uvaříme s kostkou bujónu. Necháme je okapat. Nasekáme si papriku na kostičky, uvaříme brokolici a orestujeme na kostičky nasekaný párek. Poté vše smícháme se špagetami. Přesypeme do pekáče, navrch přidáme rajčata a dáme zapéct. Smetanu ro...

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 konzerva tuňáka, 100 g oliv

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Orestujeme cibuli na olivovém oleji a přimícháme tuňákovou konzervu. Dochutíme solí a česnekem. Nakonec přidáme olivy a důkladně prohřejeme. Promícháme s těstovinami a můžeme podávat.

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Teplé jahodové suflé

Teplé jahodové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 ml mléka, 50 g kukuřičné moučky, 40 g másla, 4 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 50 g cukru moučky, 200 g jahod

Mléko a kukuřičnou moučku promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté dáme do chladu. Přimícháme k tomu máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr, ušleháme dohladka. Z bílků našleháme tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Těsto nal...

Balkánské papriky

Balkánské papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg paprik (kapie), 5 rajčat, 100 ml olivového oleje, 8 stroužků česneku, 200 g balkánského sýra

Papriky dáme na suchý plech a opečeme v troubě. Asi na 15 minut dáme papriky změknout do igelitového sáčku. Po změknutí z nich stáhneme šlupku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme. Nasekáme je na kousky a podusíme na oleji doměkka. Podle chut...

Pohár z Pribináčku

Pohár z Pribináčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináčka), 30 piškotů dětských, 100 g jahod, 100 g malin

Do poháru dáme lžíci Pribináčku, pokryjeme piškoty, přidáme jahody pokrájené na plátky. Znovu dáme vrstvu Pribináčku, pokryjeme celými malinami a navrch dáme opět Pribináček.

Piccata

Piccata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí řízky (600g), 200 g dlouhozrnné rýže, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžíce másla, 1 citrón, 80 g strouhaného parmazánu, 1 velke rajče, troška mletého pepře, troška petrželové ňati, sůl podle potřeby

Teľacie rezne jemne naklepeme a posypeme čiernym korením. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme. Po opečení mäso z oboch strán posolíme. Podlejeme vínom a pridáme 1 lyžičku masla, ako aj šťavu z 1/2 citróna. Uvarenú ryžu dáme na teplú misu a posype...

Mleté hovězí ptáčky

Mleté hovězí ptáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 3 vejce uvařená natvrdo, 3 sterilované okurky, 2 párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, podle potřeby přidáme mléko, promícháme a rozválíme z něj cca 4-5 placiček, které potřeme hořčicí a na které poklademe rozkrájené vejce, párek a okurku. Pak placičky i s náplní zavineme a vytvarujeme z nich váleč...

Kuře na tatarce

Kuře na tatarce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, 3 cibule, 1 tatarská omáčka, 20 dkg strouhaného sýra, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Pekáček vymažeme máslem. Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku rozvrstvíme cibulové kroužky, na které dáme ochucené kuřecí řízky. Na ně naneseme tatarku a dáme péci do trouby. Pečeme cca 30 minut při 200°C, p...

Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 5 dcl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, lžička majoránky, 600 g Lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrájaný na kocky, posolíme a dusíme asi 10 minút potom pridáme nakrájané zemiaky a dodusíme (podľa potreby podlievame vodou). Potom pridáme rozdr...

Okurková polévka

Okurková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých okurek, 300 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 30 ml olivového oleje, 1000 ml drůbežího vývaru, sůl podle potřeby, 1 lžíce pažitky

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených fazolových lusků, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 500 g brambor, 4 vejce

Fazolky vaříme dokud nezměkknou. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ke zceděným luskům. Dochutíme pepřem a solí. Jako přílohu může použít uvařené brambory a natvrdo uvařené vejce.

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hera, 1 balení jemného tvarohu, 350 g polohrubé mouky, ovocná marmeláda, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení

Tvaroh, polohrubou mouku a změklou heru důkladně promícháme. Těsto uložíme na chvíli do chladu. Těsto vyválíme do obdélníku a rádýlkem nakrájíme čtverečky veliké asi 8x8 cm. Čtverečky potřeme marmeládou a poté přehneme protilehlými rohy k sobě a...

Dia muffiny s kokosem

Dia muffiny s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček celozrnné špaldové mouky, 1 hrneček kokosových lupínků (strouhaných), 1 hrneček rozinek, 1/3 hrnečku rostlinného oleje, 1/3 hrnečku vody, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Hrst rozinek si odložíme stranou. Zbylé rozinky rozmixujeme s vejci. Ke směsi přidáme zbylé suroviny (i odložené rozinky) a těsto nalijeme do formiček na mufffiny. Pečeme přibližně 40 minut v troubě asi na 180°C.

Mandarinková roláda

Mandarinková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 120 g cukru krystalu, 70 g kakaa, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, cukr moučka podle potřeby, 1 konzerva mandarinek

Žloutky sícháme s cukrem krystalem a kakaem a přimícháme tuhý sníh z bílků. Plech vysteleme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme při 200°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Na korpus rozetřeme část šlehačky a stočíme. Napovrch roz...

Perníková buchta z kofoly

Perníková buchta z kofoly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kakaa, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 300 ml Kofoly

Všechny suroviny promícháme v míse. Přidáme Kofolu a ještě jednou důkladně zamícháme. Umíchané těsto nalijeme do hlubšího vymazaného plechu.Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180°C.

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Borůvkovo - banánový moučník

Borůvkovo - banánový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE světlých sušenek, 2 balení BEBE tmavých sušenek, 750 g jemného tvarohu, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 1 balení vanilkového cukru, 5 lžíc cukru moučky, 1 balení borůvkového kompotu, 4 větší banány

Do obdélníkového pekáče na pečení si rozložíme do jedné vrstvy sušenky, nejlépe do tvaru šachovnice. Smícháme tvaroh, tuk, vanilkový cukr a moučkový cukr a utřeme do hladkého krému. Rozložené sušenky lehce potřeme krémem a následně narovnáme dal...

Jednoduchá šlehačková bábovka

Jednoduchá šlehačková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva

Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vymícháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku a prášek do pečiva, dobře zamícháme a vmícháme šlehačku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a pečeme nejprve 10 minut na 20...

Zelňák

Zelňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 300g domácí klobásy, 800 g kyselého zelí, sůl podle potřeby, 1 žloutek, 2 vejce, 2 cibule, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 30 g škrobové moučky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky

Múku zmiesime s práškom do pečiva, maslom, štipkou soli a žĺtkom. Cesto dáme na pol hodiny do chladu odstáť. Potom vyvaľkáme, vymastíme formu a dno zakryjeme cestom, ktoré niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 220°C teplote cca 10 minút. Na oleji ...

Pomazánka z čabajky

Pomazánka z čabajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nožka čabajky, 50 g změklého másla, 3 kostičky taveného sýra, 1 lžička sušeného česneku

Čabajku umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme nadrobno v sekacím strojku. Máslo utřeme se sýrem, přidáme mletou čabajku a ochutíme česnekem. Pomazánku již není třeba solit nebo jinak dochucovat. Mažeme na plátky veky nebo kolečka rohlíků a li...

stránka: