Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 184

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí, 1 lžíce vody, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 150 g uzeného lososa, 1/2 citrónu, snítka kopru, pažitka, sůl, pepř

Fazole slijeme, propláchneme a rozmixujeme s vodou, olejem a česnekem. Část uzeného lososa si odložíme na ozdobu, zbytek nasekáme najemno. Lososa vmícháme do fazolové pomazánky, přilijeme šťávu z 1/2 citrónu, část nasekaného kopru, nakrájenou paži...

Kapr s bramborem

Kapr s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 1 menší kapr, sůl, 4 stroužky česneku, 3 sušená rajčata naložená v oleji, 150 g másla, 150 ml červeného vína, petrželka

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Vykuchaného kapra očistíme a osušíme. Utřeme česnek a kapra zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme utřeným česnekem. Do vnitřku ryby vložíme sušená rajča...

Roládový houbový knedlík

Roládový houbový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 250 g hrubé mouky, 125 g krupice, 1 vejce, sůl, strouhanka, 1/2 cibule, 2 lžíce oleje, 300 g hub, 4 listy pórku, mletý kmín, tymián , oregano, muškátový květ

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby, mícháme až se vypaří voda, pak je okořeníme, osolíme a dusíme ještě 15 minut. Listy pórku vložíme na 2 minuty do vroucí vody a pak propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme najemno nastrouhané brambory, mouk...

Bramborové lívance s lososem

Bramborové lívance s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vařených brambor, 1 lžička sušeného droždí , 1,5 šálku hladké mouky, 1 dcl vody, tymián , sůl, pepř, olej na smažení, zakysaná smetana, plátky uzeného lososa

Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je rozmačkáme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme lívance, nec...

Těstoviny s nivovou omáčkou a žampióny

Těstoviny s nivovou omáčkou a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 3/4 pórku, 1 rajče, 100 g šunky, 1 konzerva žampionů, 150 g Nivy, 200 ml smetany

Pórek, šunku, rajče a žampióny nadrobno nakrájíme, vložíme do hrnce a podusíme. Poté zalijeme smetanou a necháme povařit a přidáme nastrouhanou nivu. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a smícháme s touto směsí.

Výborný perník se švestkami

Výborný perník se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 velké vejce, 90 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, 100 g hnědého cukru, 11/2 hrnku hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, asi 400 g švestek, 1 sáček dortového želé

V misce krátce prošleháme mléko s vejcem, rumem, Herou, medem a hnědým cukrem. Po chvíli přidáme mouku s práškem do perníku, koření a kakao. Těsto nalijeme na menší plech, vyložený pečícím papírem a poklademe půlkami švestek, řeznou plochou nahor...

Rychlý koláč s perníkem

Rychlý koláč s perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 6 lžic mléka, 75 g změklé Hery, 250 g tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 2-3 lžíce cukru moučka, strouhaný perník podle chuti

Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme vejce, Heru a mléko a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme buď jako kulatý koláč nebo obdélník, přendáme ho na plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Kapr pečený v rýži

Kapr pečený v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 250 g cibule, 3 papriky, 100 ml olivového oleje, 150 g rýže, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce zelené petrželove ňati, 200 ml zakysané smetany

Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájané papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 250 ml vody, vložíme osolené a opaprikované porcie kapra, pokvapkáme olejom a pečie...

Drobková polévka s rýží

Drobková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů, 20 ml olivového oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g dlouhozrnné rýže, cca 1500 ml vody, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 1 lžíce petrželové ňati

Čisté drobky vložíme do studenej vody a varíme. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky, opražíme na oleji, pridáme k drobkom, osolíme a pridáme čierne korenie. Uvarené drobky oberieme, mäso posekame, do polievky zavaríme ryžu a nakoniec posekan...

Omáčka z mladých cibulek

Omáčka z mladých cibulek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžice mladé cibulky z ňati, 100 g másla, 80 g hladké mouky, 500 ml mléka, cca 100 ml vody, sůl podle potřeby, 2 lžíce citronové šťávy

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú podľa potreby podlejeme vodou, pridáme mlieko, osolíme a povaríme. Nakoniec do omáčky pridáme 4 lyžice posekanej mladej cibuľky s vňaťou a citrónovú šťavu a necháme prevrieť.

Cuketové ragů

Cuketové ragů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 40 g tuku na smažení, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, sůl, petržel, citronová šťáva

Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kolečka cuket, krátce podusíme a lehce poprášíme moukou, poté přilijeme bílý jogurt a přidáme jemně sekanou petrželku a sůl. Na mí...

Zelenina plněná balkánským sýrem

Zelenina plněná balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 4 rajčata, 250 g balkánského sýra, 3 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky směsi koření gyros

Omyté papriky a rajčata vydlabeme, naplníme balkánským sýrem a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem, nesolíme. Vydlabanou dužinu smícháme s kořením a nadrobno nasekaným česnekem. Směs dužiny s kořením přidáme do pekáčku k paprikám a ra...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 cibule, 3 papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce provensálského koření

Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Zeleninu restujeme 3 minutky. Poté ji posypeme solí a provensálským kořením z obou stran a promícháme. Dáme na 5-10 minut na gril.

Hřibové kloboučky na paprice

Hřibové kloboučky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hlaviček hřibů, 100 g uzené slaniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 cibule, lžíce mleté sladké papriky, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na slanine, pridáme hribové hlavičky pokrájané na hrubšie plátky, mletú červenú papriku a rozdrvenú rascu, osolíme a udusíme. Potom poprášime múkou, po 2 minútach odstavíme a zalejeme smotanou.

Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

20 g plátkové želatiny, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 300 g brokolice, 2 žampiony, 140 g konzervované kukuřice, 2 vejce, 400 g zeleninového vývaru, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, sůl, pepř

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici. Vejce uv...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Tartaletky se sýrem

Tartaletky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 200 g Hermelínu, drcený pepř, 1 žloutek, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla, 1 snítka oregana nebo tymiánu

Listové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a vykrojíme z něj 12 koleček větších než jsou kolečka sýra. Plech vyložíme pečícím papírem, dáme na něj kolečka listového těsta, potřeme je žloutkem a střed propícháme vidličkou. Na kolečka po potření...

Hrachová polévka s uzeným kolínkem

Hrachová polévka s uzeným kolínkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové uzené koleno, 150 g suchého hrachu, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, sůl podle potřeby, troška pepře, cca 1500 ml vody

Čisté údené kolienko dáme do studenej vody variť. Uvarené vyberieme, pridáme čistý vopred namočený hrach, Pokrájanú zeleninu, cibuľu, cesnak , korenie a necháme hrach rozvariť. Pred podávaním pridáme vykostené a na menšie kúsky pokrájané kolienko ...

Popovický guláš

Popovický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 dkg hovězího masa , 200 g chleba, 1 lžička kmínu, 1 lžíce křenu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté sladké a 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička pepře, 1 sklenka piva, 1 lžička soli, 5 dcl masového vývaru

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusím...

stránka: