Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 181

Rýže s mletým masem

Rýže s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Rýže , 100 g hrášku, 250 g vepřového mletého masa, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky kari koření, troška kmínu, 2 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli

Na oleji osmahneme kmín, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli, kari koření, zázvor a mleté maso. Opečeme do zlatohněda, přidáme jogurt, vypranou rýži, sterilovaný hrášek a promícháme. Směs zalijeme hovězím vývarem, osolíme a přikryjeme poklič...

Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí minutkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dcl masového vývaru, 5 lžíc kečupu, špetka soli, 1/2 svazku feferonek

Na části oleje podusíme na plátky nakrájený česnek, hrubě nakrájenou cibuli a papriky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké hranolky, opečeme na zbylém oleji, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme, až se tuk odděluje od ...

Kuře na zázvoru

Kuře na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce zázvoru, 1 žloutek, 1 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, troška pepře

Kuře rozporcujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Rozporcované kuře potřeme směsí z cibule, vína, zázvoru, žloutku, solamylu, soli a pepře. Necháme uležet v chladu 24 hodin. Pak 10 minut smažíme na pánvi.

Jablečný chlebíček s ostružinami

Jablečný chlebíček s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 175 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 1 velké jablko, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky vanilkového cukru, 220 g ostružin

V míse si uděláme drobenku z mouky, másla a třtinového cukru. Asi dvě hrsti drobenky si odložíme stranou do mističky. Do zbylé drobenky přidáme kypřící prášek, vejce, rum, pomerančovou kůru a jablko nastrouhané i se slupkou nahrubo. Z ostružin o...

Kuře s brambory a česnekem

Kuře s brambory a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 500 g brambor, špetka soli, špetka kmínu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1/8 kostky másla

Do vymazaného pekáče urovnáme silnou vrstvu na kolečka nakrájených brambor. Osolíme, okmínujeme, na ně položíme silně očesnekované kuře, které jsme rozporcovali na 4 porce, navrch poklademe plátky másla a upečeme doměkka.

Výborný houbový guláš bez mouky

Výborný houbový guláš bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lesních hub, 1 cibule, asi 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky , 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 1 rajče, 1 kostka masoxu, 1 větší brambor, sůl, špetka pepře, lžička drceného kmínu, 2 lžičky majoránky

Houby dobře očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme houby, rozdrobíme kostku masoxu, osolíme, opepří...

Netradiční pagáčky

Netradiční pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krupice, 250 g mletých škvarků, 3 žloutky, 50 ml zakysané smetany, 5 lžic rumu, 15 g droždí, 1 lžíce cukru krystal, 125 ml mléka, 1 vejce na potřeni, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Na dosku dáme krupicu, posolíme a premiešame s pomletými škvarkami. Pridáme ostatne súčasti spolu s droždím , ktoré sme predtým rozdrobili v mlieku s cukrom a nechali vykysnúť. Cesto dobre vypracujeme a vyvaľkáme, zložíme ako šatku, prikryjeme hrn...

Kávovo - karamelové kostky

Kávovo - karamelové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 6 vajec, 1 a 1/2 lžíce instantní kávy, 250 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 ml vody, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 500 ml šlehačkové smetany, trochu strouhané čokolády na ozdobu

Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddĚlíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vyma...

Ryby v těstíčku z brambor

Ryby v těstíčku z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybích filetů, citronová šťáva, sůl, pepř, 400 g brambor, hladká mouka na obalení, 2 vejce, rostlinný olej, 2 malé červené cibule, 2 pórky, 400 g másla, 100 ml smetany ke šlehání

Očištěné rybí filety překrájíme na menší kousky, potřeme je citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a 20 minut necháme v chladu odležet. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, trochu je osolíme a 15 min necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečno...

Hustá výborná polévka

Hustá výborná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g předem namočených fazolí, 5 brambor, 2 mrkve, 1/2 kedlubnu, 1 petržel, 1/2 celeru, 200 ml piva, 150 g slaniny, bobkový list, 1 cibule, kmín, máslo, hladká mouka, sůl, pepř

Do hrnce dáme namočené fazole, zalijeme 800 ml vody, přidáme kmín, bobkový list a vaříme do poloměkka. K fazolím přidáme brambory nakrájené na kostičky, veškerou zeleninu a vaříme ještě asi 30minut. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na másle, př...

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 15 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, 30 g másla, 25 g cukru krystal, 1 vejce, špetka soli, 1 konzerva broskví /nebo jiného ovoce/, 60 g mandlových lupínků, 3 lžíce cukru moučky, 3 lžíce hladké mouky a trochu másla na drobenku

Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme...

Kuřecí kari s ananasem

Kuřecí kari s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1/4 konzervy ananasu, 200 ml 30 % smetany, 1 cibule, rostlinný olej, bramborový škrob, sůl, pepř, kari koření, mletá paprika

Nakrájíme kuřecí prsa na malé kousíčky a dáme do kastrůlku na rozpálený olej, necháme restovat a mírně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na půlkolečka cibuli, ananas (pokud je na velké kusy) si pokrájíme na malé kousíčky, ananas přidáme do kastrůlk...

Masový závin

Masový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g listového těsta, 1 houska, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 400 g mletého masa, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, lžička soli, troška pepře, 1/4 lžičky tymiánu , 1/4 lžičky majoránky

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dosklovita. Mleté maso smícháme s namočenou a vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, 1 vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a utvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z...

Maso na paprice a cuketách

Maso na paprice a cuketách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 šálek slunečnicového oleje, 4 papriky, 1 cuketa, 500 g hovězího mletého masa, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, špetka soli, špetka Vegety, 100 g tvrdého sýra

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, osolené mleté maso a rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme. Po 20 minutách přidáme plátky cukety a ještě dusíme asi 10 minut. Ochutíme vegetou, kečupem a promícháme. Na talíři posypem...

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin /nudle/, 5 vajec, 3 lžíce na drobenku + trochu do tvarohu, 1 lžíce citronové šťávy, 400 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 300-400 g malin nebo jahod, borůvek, ostružin..., 2 lžíce másla, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce strouhaných oříšků, 1/2 balení skořicového cukru, trochu strouhanky a másla na formu, 140 g cukru krystal

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat a trochu vychladit. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny, postupně přišleháme žloutky a citronovou šťávu. Do směsi přidáme těstoviny a důkladně...

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Výborná směs na tousty

Výborná směs na tousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg paprik , 1 kg rajčat, 5 cibulí, 1-2 paličky česneku, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 konzerva drůbežího Luncheon Meatu, 200 ml octa, 150 g cukru krupice, 2 lžíce soli, 150 ml olivového oleje

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do velkého hrnce, osolíme, přidáme cukr a ocet a pod poklicí chvíli dusíme doměkka. Když je zelenina podušená, přidáme hovězí konzervu, všechno krátce promixujeme ponorným mixérem, přidáme lančmít, ...

Rychlý smetanový koláč se švestkami

Rychlý smetanový koláč se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 1 hrneček polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 125 ml smetany ke šlehání , asi 400 g švestek

V míse šleháme vejce s cukrem do pěny a pak opatrně vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva a nakonec přidáme šlehačku. Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Napovrch naklademe půlky odpecko...

Ice Pick

Ice Pick

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledového zeleného čaje, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, citronovou šťávu a dolijeme ice tee. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Kuřecí prsíčka s ananasem

Kuřecí prsíčka s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, trochu citronové šťávy, trošku rostlinného oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 400 g ananasového kompotu, 1 lžíce včelího medu, 60 g vlašských ořechů, 8 cibulek ve sladkokyslém nálevu, 1 červená paprika, troška čerstvého zázvoru, 100 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na tenčí plátky, potřeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Pak je nakrájíme na nudličky, zalijeme marinádou rozšlehanou z 2 lžic oleje, sójové omáčky a worcesterské omáčky. Dáme na 2 hodiny do lednice. Kompot scedíme. Na pánvičce...

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 140 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 160 g másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 750 ml mléka, 1 a 1/2 sáčku pudinkového prášku /zlatý klas/, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 větší konzerva broskvového kompotu, 1 sklenka zavařených borůvek, trochu rozdrcených dětských piškotů , 2 lžíce sladké smetany, 100 g sekaných mandlí

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s vanilkovým cukrem, se 70 g moučkového cukru, se 130 g másla a s vejcem. Rychle vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do folie a odložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím kompoty scedíme ...

Boženka - mleté maso

Boženka - mleté maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 balení zeleninového leča

Maso, vejce, prolisovaný česnek a sůl smícháme dohromady a tvoříme kuličky, velké asi jako ořech, které vložíme do zeleninového leča. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut. Podáváme s brambory.

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Kuličky z mletého masa na jehle

Kuličky z mletého masa na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 250 g najemno rozsekaného celeru, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, 1 šálek slunečnicového oleje

Maso smícháme se sýrem, celerem, česnekem, vejci a moukou. Ochutíme solí a pepřem, uděláme malé kuličky a usmažíme je na oleji dohněda. Hotové kuličky po třech napíchneme na jehlu a podáváme s rýží a ředkvičkami.

stránka: