Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 178

Banánové suflé - Nákyp

Banánové suflé - Nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 120 g cukru moučky, 1 lžíce vanilkového cukru , 1 lžička škrobové moučky, 20 ml rumu, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 banány, 1 lžíce másla na vymazani pekače, kapka octa, špetka soli

Počas šľahania bielkov pridáme k ním štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplním...

Brusinková rýže s krůtím masem

Brusinková rýže s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže basmati, 20 ml olivového oleje, 250 g krůtího stehenního řízku, 1 lžička kari koření, 2 lžíce brusinek

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kari koření a suchou rýži, chvíli restujeme a poté zalijeme horkou vodou a necháme dusit doměkka. Do hotového pokrmu zamícháme brusinky a podáváme.

Citrusový koktejl

Citrusový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 1 citróny, 2 limetky, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml vody, 1 svazek máty peprné

Vodu s cukrem a lístky máty svaříme a necháme vychladnout. Mezitím vymačkáme citrusové ovoce a získanou šťávu smícháme s mátovou vodou. Dáme vychladit a poté rozlijeme do sklenic.

Mátové frappé

Mátové frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kávy, 200 ml horké vody, 100 ml pomerančového likéru, 1 lžíce máty peprné

Kávu zalijeme horkou vodou (asi 90 °C) a necháme vychladnout. Přecedíme a nalijeme do mixéru. Přidáme pomerančový likér a nasekané lístky máty. Mixujeme dohladka. Podáváme ve vysoké sklenici s brčkem.

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 4 lžíce vody, 1/4 lžičky másla, 1 lžička pomerančové šťávy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená. Dusíme doměkka - trvá to asi 10 minut. Poté přidáme máslo a pomerančovou šťávu a najemno rozmixujeme.

Studentská polévka

Studentská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička kmínu, špetka soli, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 1 sáček mražené zeleninové směsi

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V rendlíku rozpálíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mraženou zeleninu a restujeme tak dlouho, dokud nepovolí. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme koření a zalijem...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lišek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, pepř, 1 lžička zázvoru, asi 2 lžíce sojové omáčky, petrželka

Houby očistíme, větší překrojíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a za občasného zamíchání pod pokličkou dusíme houby doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, při...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g + 150 g hladké mouky, 30 g droždí, 150 ml mléka, 100 g + 150 g + 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 50 g cukru moučka, 1 kg švestek, 150 g třtinového cukru, 1 balení skořicového cukru, 1 lžíce rumu

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvaro...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Malované kuře

Malované kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 barevné papriky , 1 větší cibule, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 1 lžička tmavé sojové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuře nakrájíme na nudličky a okořeníme (solit nemusíme, sůl je již obsažena ve směsi koření a další slanost přidá sojová omáčka), papriky nakrájíme na proužky (jsou-li větší, stačí i po půlce od každé barvy), cibuli na půlkolečka nebo naťovou cibu...

Zajíc na smetaně a víně

Zajíc na smetaně a víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g stehen a hřbetu z králíka, 150 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 200 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, troška pepře, 1 bobkový list, troška tymiánu , 100 ml bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso ...

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 250 g tvrdého sýra, 1 menší konzerva kukuřice, 150 g bílého jogurtu, 1/2 sklenky majonézy

Okapaný ananas i tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, přidáme kukuřici, můžeme přidat i nakrájenou šunku a promícháme. Zalijeme jogurtem smíchaným s majonézou a důkladně vymícháme. Na půl hodiny odložíme do chladničky.

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 hrneček kukuřice, 3 papriky (kapie), 1 cibule

Rýži propereme nejdřív v teplé a poté ve studené vodě. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmahneme jí dozlatova a přidáme koření dle chuti (červenou papriku, kari, majoránku, koření na špagety....), krátce orestujeme a přidáme rýži. Lehce osmahneme a...

Camembert v županu

Camembert v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 70 g másla, 1 vejce, 8 plátků bagety

Sýr nakrájíme na plátky, které nejprve obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec v mandlích. Na 40 g másla krátce osmahneme. Plátky bagety potřeme máslem, obložíme salátem a opečeným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 125 g másla, 1 balení zakysané smetany, 2/3 šálku cukru krupice, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce rumu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 šálek sušených brusinek, 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1/2 šálku cukru moučka, 2 lžičky horké vody

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem ...

Houbové smaženky s hermelínem

Houbové smaženky s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talířek lesních hub, 1 veka, 1 malá cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 Hermelín, 2 vejce, asi 4 lžíce mléka, olej na smažení

Cibuli nasekáme nadrobno a dáme restovat na lžíci oleje. Když cibule začíná zlátnout, přihodíme houby, nakrájené na malé kostičky, osolíme, opepříme a chvíli dusíme doměkka. Veku nakrájíme na tenčí plátky a vždy mezi dva plátky dáme lžíci hub a n...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 4 vejce, 100 g šunky, 80 ml olivového oleje, 200 g mrkve, 150 g sterilizovaneho hrašku, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, 1 konzerva brusinek, sůl podle potřeby

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme. Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo ...

Bramborová kaše alá Hanychová

Bramborová kaše alá Hanychová

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 5 lžic másla, 2 kg brambor, 6 kořenů mrkve, 1 lžíce soli, 1 česnek , 220 ml smetany

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, osolíme a vaříme. Pak rozdrtíme na kaši s mlékem a máslem, přidáme smetanu a česnek.

Plněná rajčata v mletém mase

Plněná rajčata v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 rajčat, 100 g rozdrobené Nivy, 2 kousky taveného sýra, 500 g mletého masa, sůl, špetka oregana, špetka majoránky, špetka muškátového květu, špetka kari koření, špetka zázvoru, 2 hrsti strouhanky, 1 vejce, troška nasekané petrželky, strouhaný sýr na posypání

Rajčatům odkrojíme spodek a vyndáme zrníčka s dužinou. 15 dkg mletého smícháme s nivou, smetanovými sýry, kari, zázvorem, a přidáme vyndané vnitřky z rajčat. Naplníme touto směsí rajčata. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, majoránkou, ore...

Plněné papriky květákem a sýrem

Plněné papriky květákem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 100 g strouhaného sýra, 100 g rozdrobené Nivy, 100 g šunky nebo anglické slaniny, 4-6 ks paprik , olej na pečení, voda na podlití, špetka soli, špetka pepře, špetka bazalky, špetka muškátového květu, 1 cibule

Květák očistíme, rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka, slijeme vodu a květák rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli na trošce oleje osmažíme do sklovata, přisypeme šunku a orestu...

Kapr na houbách a rajčatech

Kapr na houbách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2-3 hrsti hub, 2 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce červeného vína

Porce kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na směsi másla a oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové kousky vyndáme a uchováme v teple. Do zbylého oleje po kaprovi vhodíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájené houby, najemno...

Voňavá maková nádivka do buchet

Voňavá maková nádivka do buchet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 hrsti máku, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce uvařené kávy, 2 plné lžíce medu, 2 lžičky pomerančové kůry, 1/2 lžičky skořice, hrst rozinek, 1 velké jablko

Mák si umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme. Odstavíme, ihned přimícháme med, kávu, koření, dobře oprané rozinky a nakonec oloupané jemně nastrouhané jablko. Mákem plníme buchty nebo malé koláčky.

stránka: